La Falla Port de Silla presenta el seu llibret 2017 “La Fórmula de l’èxit”

0
683

El Teatre de la Plaça de Silla acollia dissabte passat la presentació del llibret de la falla Port de Silla, una obra de referència al món faller guardonada en els últims anys per la Conselleria de Cultura a través dels premis a la promoció i l’ús del valencià. Ivan Serrador, director del llibret, i Lorenzo Pérez, president de la comissió, han estat els encarregats de presentar el llibret del seu 40 aniversari, que porta per títol “La Fórmula de l’èxit”.

En la presentació Ivan Serrador ha volgut destacar que per a la comissió del Port, la llengua valenciana és la seva més alt i valuós estàndard. “Per a nosaltres, l’ús i promoció del valencià sempre ha estat, és i serà una prioritat, per això ens sentim especialment orgullosos dels nostres reconeguts i premiats “llibrets”, que ja són un referent a la literatura fallera a més de vehicles conductors per portar a cada casa un trosset de la nostra cultura i reivindicar la importància que té el poder expressar-se amb llengua pròpia, ja que és una senya d’identitat del nostre poble i de la nostra història a la qual hem de cuidar i mai renunciar”.

El llibret d’aquest any es titula “La fórmula de l’èxit” i compta amb la participació d’importants col·laboradors com l’arqueòleg i antropòleg Llorenç Alapont, l’historiador i cronista Josep Antich, la recentment guardonada amb el premi Llegir de la fundació Bromera Ana Rubio, l’Acadèmic de l’Acadèmia Valenciana de la llengua Abelard Saragossà o la il·lustradora Mar Navarro entre altres.

L’acte va concloure amb el lliurament dels llibrets als màxims representants de la comissió en aquest 40 aniversari, el President Infantil Marc Comí, la Fallera Major Infantil Abril Moreno i la Fallera Major Inma Montero.