La falla Sirena-Delfins confirma la seua dissolució després de març 2022

0
417

La comissió de Sirena-Delfins ha sigut la primera víctima que es s’ha cobrat la pandèmia de la COVID-19Després de diversos danys patits per les circumstàncies sanitàries, la falla del “Nou Perellonet” deixarà d’existir la nit del 19 de març de 2022.

Aquest últim any i mig de restriccions ha suposat l’última espenta que ha portat a la comissió de recent creació a la seua dissolució. La comissió de Sirena-Delfins, fundada en 2006, tancarà les seues portes “amb la consciència tranquil·la. Sabent que hem fet tot el possible per mantindre-la, però que no ha sigut possible. Tancarem sense deure diners a ningú, obrant amb consciència“, manifesta el seu actual president, Vicente Gabino Cuenca. Així mateix, el seu president exposa: “Fa mal i sap greu, perquè Sirena-Delfins és un projecte en el qual tots hem posat molta il·lusió”.

Representants de la Falla Sirena-Delfines / Nou Perellonet

No obstant això, la història de la comissió s’acabarà de complementar amb els a penes vint fallers que queden per a la celebració de les seues últimes falles, les Falles de 2022.  Van a plantar una “estoreta”, que ni tan sols anirà a concurs. Per part seua, els vint fallers han declarat cent euros simbòlics en totes dues falles, la gran i la infantil. Aquestes són les seues declaracions: “No podem permetre’ns més, quan cal pagar el lloguer del casal, els autobusos quan arribe la setmana de falles... però en els anys anteriors sempre hem sigut capaços de plantar d’acord amb les nostres possibilitats”. De fet,  declaren: “Un artista com Jesús Liñana, que va ser faller nostre, es va oferir per a plantar-nos del que tenia, però li hem dit que no val la pena perquè no canviarà les coses. Ens n’hi ha prou amb el gest tan extraordinari”.

DADES CURIOSES DE LA FALLA:

Malgrat això, la falla Sirena-Delfins ha deixat algunes dades curioses en la història de la falles, i és que durant aquests anys ha sigut la falla plantada més cap a a el sud de la ciutat de València, confrontant ja amb El Perelló. A part, el mes de setembre passat van aconseguir que el seu “ninot” fora la novena figura més votada.