La Falla Teodoro Llorente i Amigues Supervivents, unixen esforços

0
625

L’associació Amigues Supervivents i l’Associació Cultural Falla Teodoro Llorente, ambdós de Port de Sagunt, seguint amb la seua línia de col·laboració iniciada a través d’unes jornades divulgatives patrocinades per la veterana comissió fallera, compartiran de cara a les festes josepetes, algunes activitats netament festives i culturals amb l’objectiu de visibilizar la gran tasca que duen a terme l’associació reivindicativa.

A més d’una notable participació en el llibre oficial de la falla, una escena completa del monument adult que es plantarà en la ubicació habitual dels carrers Teodoro Llorente i Menéndez Pelayo estarà dedicada en exclusivament a divulgar la labor d’estes dones lluitadores i tots els seus col·laboradors.

La crítica triada per les pròpies components de l’associació, tindrà absoluta consonància amb el monument faller i els objectius de les Amigues Supervivents. La seua presidenta Mayte Lafuente ha manifestat: «Agraïm de cor l’aposta valenta i compromesa que fa la falla Teodoro Llorente en la lluita per la igualtat i l’eradicació de la violència de gènere. En unió sumem perquè este camí cap a la igualtat entre dones i hòmens compte cada vegada amb més suports. Volem reforçar la idea que este greu problema afecta tota la societat i no sols a aquells que tenen o han tingut contacte directe amb víctimes o maltratadores. Amb iniciatives com la que ens unix a la falla Teodoro Llorente fem que moltes persones presten atenció i se sensibilitzen amb este problema. Un problema amb què podrem acabar si ens unim tota la societat».

Per la seua banda el president de la Falla Teodoro Llorente, Enrique Noverques, ha declarat: «Nostra comissió està molt conscienciada amb determinades problemàtiques socials i vol, en la mesura de les nostres humils possibilitats, contribuir amb l’ajuda que podem prestar. Sabem que és molt el que falta per caminar en terrenys com la igualtat, l’eradicació de la violència de gènere i molts altres àmbits en què ens agrada estar brindant el nostre modest granit d’arena».

Ambdós associacions estan molt satisfetes amb esta interacció festa-problemes reals i auguren més projectes conjunts en el futur.