La Fallera Major de València protagonista en el Divendres de Dolor de la Setmana Santa Marinera

0
594

Els barris mariners de València han celebrat el plat fort de l’arrencada d’aquesta celebració declarada festa d’Interès Turístic Nacional.

Els barris mariners de València han celebrat amb el Divendres de Dolor el plat fort de l’arrencada de la Setmana Santa Marinera, declarada festa d’Interès Turístic Nacional, amb les processons de la vesprada dels granadors. La Verge dels Dolors, de la parròquia Santa María del Mar, va eixir portada a muscles pels ‘Homes de tron’ pels carrers del Grau.

També amb fervor La Real Confraria de Granaders de la Verge de la Solitud, de la parròquia del Rosario, va processionar la imatge de La nostra Senyora de la Solitud, obra de José María Ponsoda, en tro-andes i custodiada per la Policia Local de València.

L’església de La nostra Senyora dels Àngels va ser, de nou, protagonista. La Corporació de Granaders de la Verge amb la seua imatge titular La Dolorosa, obra de Francisco Teruel de 1942, va eixir portada a costal per homes i dones.

Una jornada de fervor i solemnitat que va donar pas a les processons nocturnes. Este era l’ambient que es respirava pels carrers d’un dels districtes més emblemàtics de la ciutat de València. I és que, el caràcter mediterrani dels seus habitants, fa única aquesta festivitat dins del marc de celebració de la Setmana Santa a Espanya.