La Fallera Major de València rep un vestit del Gremi Artesà de Sastres i Modistes

0
819

Junta de Govern i el Mestre Major del Gremi, Fran Tochena, haentrega a la Fallera Major de València 2018, Rocío Gil, d’un conjunt complet d’indumentària valenciana en un acte protocol·lari dut a terme en la seu de la institució en l’Av. María Cristina de València.

Tochena ha agraït a Junta Central Fallera i Rocío Gil el tracte i entusiasme rebut per part d’aquesta iniciativa al mateix temps que feia el propi amb les signatures que han col·laborat cedint el material com Vius i Marí, Carlos Salvador Indumentària, La Tortugueta, L’ Alcorç Artesans Orfebres, Les Tres Avemarías, Solepiel, Dt.-Vaig veure-Mar així com el propi Gremi.

Per la seua banda, el professor d’indumentària tradicional D. Juan Carlos Cañabate Solaz ha explicat als assistents la confecció del mateix, realitzada des del desembre passat pels Estudiants de l’Escola, i seguint els cànons de la vestimenta tradicional valenciana.

Enagua de llenç amb farfalar de cotó rematat amb piconela, camisa de lli rematada amb punta de cotó i màniga llarga botonada amb botons de nacre. Guardapiés de seda color coral adornat cinta feta amb la pròpia tela rivetada amb seda color caldera. Jubón de seda verda botella amb gravat de flors i sanefes talle clàssic amb enrederat interior tancat amb ojetes i cordó. Màniga llarga rematada amb cinta d’adorn i botons metàl·lics.

Davantal de seda rallado color marró, mocador de cotó brodat amb fil d’or i lluentó fistonat a mà. Mitges color verd pastís brodades en el lateral amb dibuix color coral, atapiernas rematats amb gles de pasamanería, pendents de llum de plata sobre orada i espills amb agulles a joc. Joia ‘època imperi’ de dos cossos de plata sobre orada i espills, agulla per al mocador amb imatge de la Verge dels Desemparats i peineta trencà de laton sobre daurat amb dibuixos de flors i ocells.

Sabata folrada amb teixit color coral fosc i dibuix geomètric de línia clàssica amb llaç i ventall.

A l’acte han assistit a més dels representants de les signatures col·laboradores, el indumentarista José Polit, Ana Urango, Juan Carlos Pitarch de la Junta de Govern del Gremi i els estudiants que han dut a terme el vestit complet.

Rocío Gil estrenarà oficialment aquest regal amb el qual el Gremi li homenatja aquesta mateixa vesprada en el Palau dels Arts Reina Sofia, durant la Gala de la Cultura 2018 de JCF.

Fotos: Fran Adlert Fotografia