La FJFS presenta el primer CD recopilatori dels pasdobles a les seues falleres majors

0
600

La Lira Saguntina, que ha gravat les composicions, les interpretarà diumenge 3 de desembre, a les 19 hores, en un acte en l’auditori Joaquín Rodrigo on estaran presents les falleres majors de Federació

La Federació Junta Fallera de Sagunt (FJFS) ha presentat el CD recopilatori dels pasdobles a les seues falleres majors interpretats per la Banda Simfònica Lira Saguntina i amb la participació de la delegació de Cultura de l’Ajuntament de Sagunt. El treball inclou a més dels pasdobles des del 2014 fins al 2017, dos versions de l’Himne a Sagunt, una d’elles amb melodia i una altra amb la veu del tenor Ximo Beri.
A més, diumenge 3 de desembre, a les 19 hores, la Lira Saguntina interpretarà les composicions en un acte en l’auditori Joaquín Rodrigo al que assistiran, entre d’altres, les protagonistes dels pasdobles.

El regidor de Cultura, José Manuel Tarazona, ha destacat la importància de recopilar estos pasdobles ja que “són allò singular i propi de Sagunt que ha de registrar-se perquè quede per a la posteritat”. Tarazona ha afegit que l’Ajuntament de Sagunt “dóna suport a esta iniciativa nascuda des de la FJFS ja que entenem que tenim un compromís amb les falles com a cultura popular i patrimoni de la humanitat i, per això, hem d’incentivar esta activitat tan singular que es fa a Sagunt i amb estos discos quedaran registrats perquè tots puguen gaudir-ne”.
El president de FJFS, Rafael Burgos, ha manifestat la seua satisfacció per l’enregistrament d’este recopilatori ja que “va ser de les primeres coses que volia fer quan vaig eixir triat president”. A més, ha avançat que estan treballant per recopilar els pasdobles restants, del 2009 al 2013, i gravar un segon volum en el qual també s’inclourà els de 2018. Burgos ha declarat que s’han distribuït 500 còpies del CD que es repartiran “perquè les falleres majors i les comissions falleres ho tinguen i així es puguen utilitzar els nostres propis pasdobles en els actes que organitzen”.

El compositor i director de la Banda Simfònica Lira Saguntina, Rafael Doménech, ha sigut l’encarregat de dirigir l’enregistrament d’este CD que compta amb 8 composicions, entre les quals es troba els pasdobles que el propi Doménech va compondre per a les falleres majors de 2016.