La Generalitat recolzarà la promoció de les Festes de la Magdalena i les seues gaiates com a gran esdeveniment turístic de la Comunitat

0
657

Puig confia que el tradicional Romiatge de les Canyes siga Bé d’Interès Cultural en 2017.

El cap del Consell, Ximo Puig, ha presidit la signatura del conveni de col·laboració entre la Generalitat, a través de la Agència Valenciana del Turisme, i el Patronat Municipal de Festes de Castelló de la Plana per a promocionar i impulsar les Festes de la Magdalena i les seues gaiates com un dels “grans esdeveniments” turístics de la Comunitat Valenciana.

El President, que ha definit les festes majors de Castelló com un “esdeveniment autèntic”, ha reafirmat el compromís de la Generalitat de treballar per a donar un “recorregut de caràcter econòmic i turístic” a la Magdalena. A més, s’ha mostrat confiat que la tradicional Romeria de les Canyes siga declarada com Bé d’Interès Cultural el pròxim any.

El conveni de col·laboració subscrit entre les dues entitats, que estableix una aportació de 30.000 euros per part del Govern valencià per a promocionar les Festes de la Magdalena, realça “la importància econòmica” que té aquesta festivitat, en paraules de Ximo Puig.

Cada any, les Festes de la Magdalena mouen gran quantitat de recursos econòmics, i no solament des del punt de vista turístic, sinó també des del punt de vista de l’artesania i els serveis associats a elles, ha puntualitzat el cap de l’Executiu valencià.

Com a motor econòmic, les festes fundacionals de Castelló suposen un recurs per a posicionar un producte turístic característic de la societat mediterrània, ha explicat el President, qui també ha valorat el “gran esforç” realitzat per la Agència Valenciana del Turisme per a “vincular les festes valencianes a una promoció turística clarament referenciada en els interessos dels molts ciutadans que volen venir a conèixer les tradicions, la gastronomia, els paisatges i tot el que embolica a les Festes de la Magdalena”.

Així mateix, Puig ha donat les gràcies a totes les persones que fan possible el desenvolupament de les festes de Castelló, especialment a les gaiates, “pel seu treball i esforç, sobretot en els difícils moments en els quals s’ha aguditzat la crisi, per a mantenir les Festes de la Magdalena”.

El responsable de la Generalitat ha animat a aprofitar els recursos que proporcionen les festes i tradicions valencianes per a “millorar l’economia” de la Comunitat, ja que, ha dit, aqueix és el “element fonamental per a garantir la igualtat entre les persones”.