La imatge pelegrina de la Mare de Déu visita el barri valencià de la Fuensanta

0
285

Amb motiu del 60 aniversari de la fundació del barri després de la riuada de 1957.

La imatge pelegrina de la Verge dels Desemparats visita aquest cap de setmana el barri valencià de la Fuensanta, a petició de la seua parròquia, amb motiu del 60 aniversari de la fundació del barri després de la riuada d’octubre de 1957.

La pelegrina va ser rebuda en l’entrada del barri ahir, divendres, a les 19.30 hores, des d’on va ser traslladada fins a la parròquia de La nostra Senyora de la Fuensanta, regida per la congregació dels Fills de l’Immaculat Cor de María, coneguts com “claretianos”, on va tenir lloc una vigília d’oració, segons ha indicat el rector, el religiós Germán Padín.

Avui dissabte la parròquia ha acollit el rés de laudes, a les 10 hores, i la missa per a ancians i malalts, a les 12 hores, seguida per una ofrena de flors a la Verge, a les 16:30 hores, per part de la comunitat parroquial.

Així mateix, avui a la vesprada la pelegrina visitarà els centres socials i culturals del barri, com les comissions falleres Verge de la Fuensanta, Plaza Doctor Berenguer Ferrer i Plaza Vicente Castell Maiques, la Germanor de San Miguel, el centre de jubilats Fuensanta, el centre “La Frater” i la seu de la fundació Projecte Home, abans de presidir, en la parròquia, el rés de vespres marianes.

Igualment, demà, diumenge 12 de febrer, tindrà lloc la missa solemne, a les 12 hores, en la qual diversos xiquets rebran el Baptisme “i que serà presidida per Miguel Hernández, sacerdot valencià que partirà en breu com a missioner a Xile” i a la vesprada, processó amb la imatge pelegrina pels carrers del barri.

El dilluns 13 de febrer la imatge de la Mare de Déu rebrà la visita dels alumnes dels col·legis Jesús-María Fuensanta; Santa María, de les Filles del Cor de María; i col·legi Claret Fuensanta, que peregrinaran en grups, des de les 10 fins a les 17 hores. A més, a les 11 hores “ajuntarem als escolars de 3 a 7 anys entorn de la Verge”, en un acte en el qual també participarà la Casa Bressol Sant Isabel.

Finalment a les 18 hores tindrà lloc una missa de comiat i posteriorment serà traslladada a la Basílica la imatge pelegrina, que ja va visitar aquest mateix barri en 2008 amb motiu del 50 aniversari de la parròquia.

Un barri que va nàixer després de la riuada del 57

Després de la riuada de 1957 es va decidir construir el barri valencià de la Fuensanta amb habitatges per a acollir als damnificats, segons va aprovar el Ministeri de l’Habitatge per decret de 18 d’octubre, quatre dies després de les inundacions, així com locals industrials, col·legis i la parròquia de La nostra Senyora de la Fuensanta.

Tant la parròquia com el barri tenen el nom de la Fuensanta per ser l’ advocació de la patrona de Múrcia, com a homenatge a la regió que va canalitzar totes les ajudes solidàries enviades a València des de tots els punts d’Espanya.

Amb la finalitat de preparar la visita d’aquest cap de setmana, la parròquia ha programat una xarrada aquest dijous, a les 20 hores, sota el títol “Historia d’una devoció” a càrrec de Juan Arturo Devís, president de la Germanor de Seguidors de la Verge, “en la qual parlarà del mantell que va a portar la imatge en aquesta visita, amb les imatges brodades de la Verge del Pilar i de la Fuensanta, patrones de Saragossa i Murcia, respectivament, que va ser regalat a la Mare de Déu, precisament, per aquestes dues ciutats”.

La imatge de la Verge dels Desemparats visitarà del 24 al 26 de febrer la parròquia de Santa Catalina i Sant Agustín, de València, amb motiu del 75 aniversari de la celebració de la primera ofrena de flors fallera a la Mare de Déu, a càrrec de la comissió fallera Sant Vicent-Periodista Azzati.