Les Juntes Locals ofereixen formació de jurats de falla

0
605

La Delegació de Juntes Locals de falles ha organitzat diferents jornades de formació per a fallers i falleres interessats a conéixer l’art de la falla. Aquests cursos ofereixen la possibilitat de formar part del jurat d’avaluació per als concursos de falles i ninots que se celebren en les diferents localitats durant la nostra setmana gran.

Entorn a 200 persones van assistir a les dues sessions que es van celebrar el 17 de novembre a Algemesí i el 24 de novembre a Montcada; i van poder gaudir d’un ambient agradable en el qual van adquirir els coneixements per a formar un criteri per a puntuar les nostres falles.

Els assistents van rebre nocions de l’art, les formes, els colors i les composicions; però també de la comunicació de la falles, el missatge, la sàtira i l’enginy i gràcia. Les ponències van estar en mans de membres de Juntes Locals i dels artistes fallers Sergio Alcañiz i Raúl Martínez ‘Chuky’.

A petició de diferents fallers i juntes, també s’ha organitzat una sessió en diumenge, per a facilitar l’accessibilitat. Aquesta tercera trobada va tindre lloc el 16 de desembre en el Museu Faller de Gandia i va comptar amb les ponències de Enrique Marzal, de la FdF de Gandia i autor del llibre “Mirar una falla”; Ferran Martínez, de la delegació de Juntes Locals, i l’artista faller Raúl Martínez ‘Chuky’.

D’aquesta forma es continua ampliant la bossa de jurats de les Juntes Locals per a les pròximes falles 2019.

Fotografies: Delegació de Juntes Locals