La JCF i el gremi d’artistes trien a Torrent als millors artistes fallers de l’any

0
437

En la sala d’actes de l’Ajuntament de Torrent es va celebrar divendres passat 19 de novembre la “Gala dels U”, una cerimònia de reconeixement i lliurament de distincions als artistes fallers que han destacat enguany amb els seus monuments fallers.

El regidor de Festes, José Pascual Martínez, i la regidora d’Hisenda, Esmeralda Torres, van acudir en nom del consistori per a donar la benvinguda als assistents i agrair als representants dels altres 14 municipis que se sumaren a aquesta gala. “Vosaltres sou el centre de gravetat necessari perquè es produïsca el miracle de les falles i també sou responsables de contagiar l’amor per la cultura i la festa; sou escultors, cronistes, crítics, arquitectes: sou ofici i art”. Amb aquestes paraules el regidor de festes, Pascual Martínez, va felicitar els artistes premiats i va donar la benvinguda a tots els assistents: les falleres majors de València i de Torrent, les seues corts d’honor, el president del gremi d’artistes fallers i representants de les juntes locals, comissions falleres i junta central.

El delegat de juntes locals de la JCF, Manolo Jorge, va cridar a l’escenari a les falleres majors de Torrent, Sara i Paula, perquè feren lliurament de la insígnia del Granerer, en nom de les falles de Torrent, als artistes fallers que en aquest any 2021 han guanyat algun primer premi en qualsevol de les diferents seccions. Els artistes de les falles Xenillet, Camí Reial, la Plaça, Guàrdia Civil, II Tram Avinguda, Ángel de l’Alcázar i Antonio Pardo van rebre de part de les comissions veïnes el distintiu que els acredita com a guanyadors d’un “primer”.

Seguidament va arribar el torn de retre homenatge als artistes fallers que havien guanyat un “primer” en les diferents poblacions que celebren aquestes festes falleres. Un recorregut de punta a punta de la comunitat valenciana a la recerca de les millors escenes, rematades i ninots per a destacar la importància d’una professió que ha mantingut viu l’esperit crític de les falles. Com en el cas de les comissions de Torrent, les falles de València i de les principals poblacions on se celebren aquestes festes josefines van presentar en la gala als artistes que els han portat fins a la llista de monuments premiats i van rebre el granerer que els acredita com a brillants artesans de la festa.

Per part seua, els artistes de Torrent premiats enguany en la secció especial, Pedro Rodríguez, artista de la Plaça, i Sacabutx Art, artista d’Antonio Pardo, es van dirigir als presents en nom de tots els premiats per a agrair la implicació en aquests esdeveniments de tota la societat civil vinculada a la festa valenciana i, en particular, a les falleres majors de València, Carmen i Nerea, i a tots els artistes que pugnen per destacar amb la seua presència en les seccions especials.

Finalment, Pedro Rodríguez Marín va ser distingit amb un premi especial, el Parot 2021, que se li va entregar per la seua llarga i dilatada experiència i per una trajectòria dedicada quasi exclusivament a les falles infantils. El regidor de Festes ha destacat d’aquest artista que “les seues falles mostren una gran capacitat compositiva i una línia estètica marcada per la caricatura, amb atenció minuciosa al detall i un fil argumental amb molt d’humor”, característiques que li han portat a ser mereixedor del primer premi en la secció especial de les falles 2021, per la falla de la Plaça, de Torrent.