El Govern de Ribó i PSOE comencen a col·locar la il·luminació de Nadal sense haver adjudicat el contracte

0
120
Fuente: LoveValencia

El Govern de Ribó i PSOE ha començat a instal·lar els arbres de Nadal i la il·luminació nadalenca als carrers de València sense que s’haja adjudicat encara el contracte. El concurs continua obert perquè ni s’ha adjudicat, ni formalitzat el contracte i està pendent de l’informe d’Intervenció.

El regidor del Grup Municipal, Santiago Ballester, ha denunciat que és increïble que l’empresa sense saber si és l’adjudicatària comence a instal·lar-ho tot. És un nou despropòsit i la falta de previsió del Govern de Ribó que “torna a fer les coses malament, arriben tard i damunt es neguen a augmentar la il·luminació nadalenca per a recolzar al comerç local”.

“Aquestes improvisacions del govern de Ribó i PSOE ja han tingut conseqüències, recordar la mort d’un treballador en la instal·lació d’unes graderies en els concerts de Vivers que es va fer sense haver-hi un contracte municipal. Per aquesta irregular actuació està imputat i processat el regidor llavors responsable de Festes, Pere Fuset, a qui se li va apartar de les seues responsabilitats”, va explicar avui el regidor Ballester.

El regidor del Grup Municipal Popular, Santiago Ballester, ha advertit després del rebuig a la seua proposta que el Govern de Ribó i PSOE “consumisquen l’apagada de la ciutat aquest Nadal”. No s’augmenta la il·luminació nadalenca en les zones comercials dels barris de la ciutat ni en la plaça de l’Ajuntament. Era la proposta que va portar a la comissió d’Hisenda el Grup PP per a donar suport al comerç de la ciutat que ha vist reduir les seues vendes per la crisi provocada pel COVID 19.

“No hi haurà pista de gel aquest Nadal en la plaça de l’Ajuntament i s’han reduït els punts de llum. Això no ajudarà el comerç de la tercera ciutat d’Espanya i l’única inversió en els barris és la col·locació d’un arbre de Nadal, però no hi haurà il·luminació en les zones comercials”, ha va explicar Ballester.

Ballester ha afirmat que “som conscients que enguany serà una campanya molt peculiar i per tant els xicotets comerços necessiten de major impuls per part de l’Ajuntament, especialment per a aquest sector tan desfavorit”.

Des del Partit Popular consideren necessari ampliar i millorar la il·luminació ornamental “no solament en la plaça de l’Ajuntament, que és clarament insuficient, sinó també en els nostres barris. Perquè zones comercials com puguen ser Av. De Burjassot, Emilio Baró, Santos Justo i Pastor, Av. del Port, Carrer la Reina, Carrera de Malilla, Sant Vicent de fora, Gaspar Aguilar, Av. Tres forques, Av. Campanar, Felipe Valls en Benimamet, Av. Real de Madrid a la torre etc. Han de ser un objectiu per a aquest consistori, perquè estan en joc molts llocs de treball”.

La proposta rebutjada per Compromís i PSOE demanava “instar a la Delegació de Comerç i Proveïment a iniciar els tràmits de contractació pel procediment d’urgència perquè es millore la il·luminació ornamental nadalenca en la plaça de l’Ajuntament i s’amplie a les zones comercials de tots els barris la ciutat mitjançant les partides no executades de la regidoria de comerç i proveïment. Tot això, de forma complementària al contracte licitat per Serveis Centrals Tècnics”.