La XIII edició del Concurs del Mantó de Manila ultima els seus preparatius

0
276

El divendres 25 d’agost més de 300 parelles lluiran els seus millors mantons en les Festes d’Alginet

En aquesta localitat de la Ribera Alta, cada estiu es presenta el Concurs de Mantons de Manila a través d’una convocatòria que, any rere any i amb els seus animosos participants, planteja una vertadera passarel·la al són del pasdoble en la plaça de la Constitució. Una cita que se celebra des de 2005, i que en cada nova ocasió suposa un autèntic luxe d’exhibició d’aquestes peces vintage barrejades amb les peces actuals més exquisides, icones genuïnes de la moda espanyola.

Després d’un sopar popular en l’ambient festiu en la nit del divendres 25 d’agost, aquest abillament imprescindible en l’itinerari fashion internacional torna a cobrar vida gràcies a l’auspici de la Cooperativa Elèctrica d’Alginet (CEA). Música de revetla al compàs d’una orquestra de més de 20 components, la Xaranga Caramel, que ofereixen un magnífic repertori al compàs d’aquestes filigranes tèxtils, algunes amb més de 150 anys exhibint-se per les places dels pobles valencians i en les festes populars de major arrelament.

Tradició i modernitat en una singular mostra, que es pot contemplar en tota la seua esplendor sota l’atenta mirada d’un jurat que analitza les coloristes evolucions de cadascuna d’aquestes joies. Un jurat que en aquesta edició està compost per la dissenyadora Empar Chordá, el president del Gremi de Sastres i Modistes de la CV Fran **Tochena, el director de Revista de Societat TV Iñaki Verschraege, Julia Broseta del Club de Trobada, el presentador de TV i cantant Donís Salvador, al costat del indumentarista i assessor Álvaro Moliner, en una vetlada que compta amb la participació de Josep Lozano i dels periodistes i presentadors Laura Gran i Ferran Cano.

La Cooperativa Elèctrica d’Alginet és una empresa notable en el desenvolupament de la localitat, que organitza anualment aquesta cita la que a més es reparteixen premis i sortegen viatges entre les parelles participants, i on el seu president, Salvador Escutia, culmina unes jornades de festa i activitats lúdiques i culturals per a gaudi dels seus veïns i multitud de visitants que es congreguen en la segona quinzena d’agost.

Sens dubte, el Mantó de Manila és una peça clau, protagonista de trobades i retrobaments, moda, música i folklore: un ítem indispensable per als amics de la Revetla del Mantó de Manila d’Alginet.