La XIII Entrada Mora i Cristiana de la ciutat posa fi a la celebració del 9 d’octubre

0
240

L’Entrada de Moros i Cristians posa fi als actes de celebració del 9 d’ octubre.

El diumenge 9 d’octubre, València va festejar el dia de la seua Comunitat. Com a colofó a un dia ple d’actes commemoratius, a la vesprada es va celebrar la XIII Entrada Mora i Cristiana de la ciutat.

Des de la Glorieta fins a Marqués de Sotelo, més de 1.600 participants van omplir el centre de la ciutat de màgia i color. Un total de 44 esquadres, a més de ballarins, músics i la resta de.

L’Entrada va ser oberta per un grup de Banderers de la ciutat Italiana d’Arezzo, que va donar pas a la banderera Cristiana, Betinna Vörhinger. L’Orde del Dragó va ser l’encarregada de tancar el ban cristià, amb la seua capitana Charo Valeriano al cap, els que ens van delectar amb un espectacle de ball i cavalls.

Arribaria llavors el ban Moro, que va anunciar la seua aparició amb la desfilada de percussió de la banda El Fanal. Després de la desfilada de percussió, va fer la seua aparició la comparsa Sarraïna Marvaharavesh, que va ostentar la capitania mora, encapçalada pel seu capità, Luis Vicente Deu.

L’última esquadra del ban moro va ser la de Les Huries, en la que, com és tradicional, desfila com a cap la Fallera Major de València de l’any anterior, en este cas, Estefanía López, i que va estar acompanyada per les components de la seua Cort d’Honor. Precedint Estefanía i la seua Cort van desfilar Els BenInformats, l’esquadra formada pels informadors fallers que estava capitanejada per Boro Peiró.

Les Fallera Major de València 2016, Alicia Moreno, acompanyada de la seua Cort d’Honor, va viure emocionada l’Entrada, l’últim acte públic com a representant de la nostra festa.

Finalment, va viure un dels moments més especials quan Estefanía López Montesinos, Fallera Major de València 2015, va arribar a la Plaça de l’Ajuntament com a Madrina de Les Huries, i va oferir a Alicia la capitania de l’esquadra.