L’Agència de Promoció del Valencià AVIVA Paiporta ofereix un curs gratuït de poesia satírica

0
346

L’Ajuntament de Paiporta, a través de l’Agència de Promoció del Valencià AVIVA, ofereix a la població en general un curs de poesia satírica i llibrets de falla. L’activitat es compondrà de dues sessions, previstes per als dies 25 de novembre i 2 de desembre al Centre Cultural. El curs és gratuït i està dirigit a la comunitat fallera, que tindrà preferència, encara que també està obert a la ciutadania en general.

El curs, promogut per la Federació Lletres Falleres i la Diputació de València, tindrà com a professors al poeta Josep Manuel Martínez Izquierdo, i al també poeta i traductor valencià Pau Sif. Les inscripcions per a realitzar el curs es poden formalitzar a la seu d’AVIVA Paiporta, en la primera planta de l’Ajuntament, fins al 24 de novembre. Les places són limitades.

Els objectius del curs són, entre d’altres, conèixer la història del llibret de falla, als autors i estils de la poesia satírica en valencià, del passat i del present, reflexionar sobre els problemes vinculats a aquest gènere, conèixer eines bibliogràfiques que poden ajudar a la creació de poemes, alguns conceptes bàsics de la retòrica i la mètrica, recursos humorístics, i el desenvolupament en l’alumnat de competències sobre composició i versificació en valencià.
Aquest curs ja s’ha impartit o s’està impartint a altres localitats com València, Xàtiva, Sagunt, Alzira i Oliva. Paiporta serà l’única ciutat de l’Horta, al marge de la capital, que oferirà aquesta acció formativa destinada a millorar les competències de la població en l’ús del valencià.

La localitat paiportina compta amb una comissió fallera, la de la Plaça Cervantes, que ha estat guardonada en múltiples ocasions per la qualitat del seu llibret en els premis que atorga la conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, o el premi Mestre Ortifus.