L’Ajuntament ha decretat que es dispararà una de les *mascletàs suspeses aquest diumenge i la resta durant l’any

0
590

El regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, ha confirmat hui que el diumenge 20 de març es dispararà una de les mascletaes que han hagut de ser suspeses per les condicions meteorològiques, mentre que la resta de les activitats pirotècniques que es cancel·len es dispararan al llarg de l’any.

Carlos Galiana afirma que després de les amenaces de fortes pluges i perillosos vents, va optar per no disparar la pirotècnia Zarzoso del dilluns 14 de març. La pirotècnia de hui, dimarts 15 de març, finalment no ha sigut cancel·lada. D’altra banda, també ha afirmat que una vegada que passen les festes “s’estudiaran quan es dispararan tots els esdeveniments pirotècnics que s’hagen suspés”.

Sobre aquest tema, ha recalcat que “des d’aquest Govern, hem apostat molt per la pirotècnia”. De fet, durant els anys 2020 i 2021 es va invertir tot el pressupost previst per a això, i en 2022 continuarem fent-ho, si bé encara no es pot establir quan”.

Per part seua, l’alcalde de València, Joan Ribó, ha comentat que el temps és un component de la normalitat de les Falles i ha mostrat la seua confiança que no es confirmen les pitjors previsions que hi ha per a aquestes festes ja que la situació pot canviar molt. Així, ha apuntat es poden realitzar “previsions molt segures a unes hores, però no a uns dies”.

Ribó ha apuntat que “és rar l’any que en aquests dies festius no tenim algun problema de mal temps” perquè el mes de març és molt inestable i per això “el paraigua sol ser inevitable algun dia de les Falles”.