L’Ajuntament incapaç de solucionar un assumpte com la seguretat dels vestidors que es pugen al “cadafal” de La Verge

En lloc de convocar un concurs públic per a la seua reforma integral, el govern ha anat fraccionant amb contractes menors des de 2017, l'estructura de la Verge per a l'Ofrena, per un import total en aquests quatre anys de 16.715,74 €.

0
529
Fuente: Archidiócesis de Valencia

Segons la documentació a la qual ha pogut accedir aquest mitjà, per a les Falles de 2017, al començament del mes de març, l’Ajuntament de València va signar un contracte menor l’objectiu del qual va ser la ‘Reforma del Mantell de la Verge dels Desemparats per l’Ofrena’ a un proveïdor extern per un import de 2.478,60 € (iva inclòs).

A la fi de febrer de 2018 i per a aqueixes Falles, el Consistori va formalitzar dos contractes menors: un destinat al ‘Reforç estructura interior per a l’Ofrena a la Mare de Déu dels Desemparats’, per un import de 2.178,00 € (iva inclòs) i un segon contracte amb l’objecte de la ‘Substitució de tres torres de l’estructura central interior per a l’Ofrena a la Mare de Déu dels Desemparats’, per un import de 3.811,50 € (iva inclòs).

Per a les Falles de 2019, a la fi de febrer, l’Ajuntament signava un nou contracte menor per un import de 4.356,00 € (iva inclòs), els treballs del qual anaven destinats al ‘Reforç estructura exterior de la Verge dels Desemparats Ofrena’.

Per a aquestes Falles de 2020, a la fi de febrer, es va formalitzar un nou contracte menor, l’objectiu del qual anava destinat als ‘Treballs de reforç i restauració de l’estructura interna de la imatge de la Mare de Déu dels Desemparats per a l’Ofrena a la Mare de Déu’, per la quantitat de 3.891,64 €, cal assenyalar que malgrat no haver-se celebrat l’Ofrena aquestes Falles, els treballs si es van realitzar perquè l’Ajuntament ha efectuat el pagament d’aquesta factura.

Amb tot l’anterior, l’Ajuntament hauria de sol·licitar als tècnics municipals, a ser el cadafal propietat municipal, la redacció d’un informe tècnic integral sobre l’estat actual de l’estructura, tant interna com externa.

Informe que hauria de ser l’impulsor de la convocatòria del concurs de pública concurrència, que contemplara en els plecs tots els extrems per a la restauració o rehabilitació de l’esmentada estructura, i no continuar amb els fraccionaments irregulars que s’estan produint en l’actualitat.

L’Ajuntament ha de prendre interès de manera urgent sobre aquest assumpte, màximament quan afecta directament a la seguretat dels prop de quaranta Vestidores de la Verge que any rere any, des de 1987, realitzen aquesta tradicional labor amb total devoció a la Mare de Déu, en un dels actes més vistosos i preferits per les Falleres Majors i col·lectiu faller i ciutadans i turistes en general.