L’Ajuntament instal·larà una pasarel·la elevada durant l’Ofrena

0
235

En la confluència de la plaça de l’Ajuntament amb els carrers de Sant Vicent Màrtir i Maria Cristina.

L’Ajuntament testarà com a prova pilot enguany durant els dos dies d’Ofrena en Falles la instal·lació d’una passarel·la elevada en la confluència de la plaça de l’Ajuntament i els carrers de Sant Vicent i Maria Cristina. L’objectiu d’esta iniciativa és millorar la fluïdesa en la mobilitat de vianants durant un dels actes més multitudinaris de Falles, fet que redundarà alhora en un benefici per a les comissions falleres en evitar interrupcions durant la seua participació a l’Ofrena.

Complementàriament a la passarel·la elevada es mantindrà en la plaça de la Reina un pas senyalitzat i regulat per agents de Policia Local perquè qualsevol persona puga travessar el recorregut de l’Ofrena. A més, les persones amb mobilitat reduïda continuaran disposant en estos dos punts del pas habitual regulat per la Policia Local.

“Treballem permanentment en la recerca de solucions per a qualsevol circumstància derivada de les activitats falleres perquè un objectiu fonamental és garantir el benestar de tota la ciutadania”, ha explicat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, qui ha destacat que els actes de l’Ofrena suposen la mobilització humana més important de Falles, donat el volum de participació de les comissions falleres i de l’assistència de milers de veïns, veïnes i visitants.

La base de la passarel·la elevada quedarà a 4,7 metres d’altura i alliberarà per baix fins a 14 metres de calçada perquè els i les participants en l’Ofrena puguen fer el seu recorregut sense cap inconvenient.

“Amb esta prova pilot volem testar si este mètode ens ajuda a resoldre els problemes de circulació viària dels dies 17 i 18 de març i ho fem amb una instal·lació de qualitat, estable i segura”, ha explicat Fuset. El pressupost total per a esta iniciativa és de 21.695,30 euros.