Les Falles 2018 arriben de nou Alcàsser

0
237

La comissió celebra la festa després de San José i enguany també després de la Setmana Santa

La falla Raval planta del 5 al 8 d’abril i segueix així la seua tradició després de 38 anys sent la unica del municipi celebra les seues festes josefinas després de la la setmana fallera.

Fidels a la seua tradició, els fallers i falleres de la comissió el Raval d’Alcàsser celebraran la seua festa després de la resta de comissions de la ciutat i la majoria de la Comunitat Valenciana, De fet, el Raval plantarà el pròxim 5 d’abril i el seu monument cremarà el dia 8 d’aqueix mes.

Encara que tradicionalment el raval celebrava els seus actes una setmana després de Sant Josep, la proximitat de la Setmana Santa ha provocat que s’haja de posposar l’activitat fallera.

En altres comarques es dóna una situació similar amb alguna de les comissions. Encara que el dia de Sant Josep tanca tradicionalment la setmana gran de les Falles hi ha altres municipis que allargaran els actes diverses setmanes més, i la raó no és una altra que la necessitat de comptar amb música.

Els municipis van veure durant anys com els seus músics locals acudien a localitats més grans com València per a tocar en les seues festes. Encara que la mesura va ser extraordinària i original, s’ha prolomgado en el temps i ja cada any tenen calendari propi de setmana fallera.

Vols saber les raons?

La localitat d’Alcàsser, que compta amb un total de quatre comissions, es prepara per a viure les Falles dins de la setmana fallera. Però amb una peculiaritat i que fa que en aquest municipi les festes josefinas s’allarguen. La Falla Raval planta els seus monuments una setmana després. Per què?

L’any 1980 decideixen celebrar les festes en la població, però com es van precipitar i no tenien temps per a realitzar una falla van acudir a la ciutat de l’artista faller i van comprar diversos ninots i van plantar el monument una setmana després.

Des d’aquell any, els fallers, veïns i veïnes i gran part de la població gaudeixen amb més intensitat, si cap, dónes Falles. A més, més enllà d’aquesta peculiaritat i anècdota, una altra realitat és que els músics treballen portar aquests dies. Anar a tocar a les falles de València representa una font d’ingressos per a la societat musical, per la qual cosa no poden dir que no. I així, a més dels músics, els fallers d’aquestes comissions poden viure les falles de la capital i després alleujar les ganes de més festa amb les seues.