SHARE

Les falles del Camp de Morvedre van donar aquest cap de setmana el seu tret oficial d’eixida amb la celebració de l’acte de la Crida que es va dur a terme en el Centre Cívic de Port de Sagunt, malgrat la pluja que va caure alguns minuts abans d’iniciar la desfilada des de l’Albereda. En aquesta ocasió, les Falleres Majors de la Federació Junta Fallera de Sagunt, Mar Gimeno i López i Andrea Escribà i Fernàndez, van lluir els seus vestits oficials amb la seda de nom ‘Sagunt’, igual que les seues Corts d’Honor que van estrenar els regalats per l’entitat fallera comarcal.

  Crida18_25 Cal recordar que els vestits oficials han sigut possible gràcies a la col·laboració de diversos comerços dedicats a aquest sector. D’aquesta manera les teles han sigut aportades per Mar de Seda mentre que la confecció de la Fallera Major Infantil i la seua Cort d’Honor ha sigut a càrrec de l’Antiga Roba Tradicional mentre que el de les seues homòlogues adultes ha sigut confeccionat per Indumentària Valenciana Lledó.

Després de la seua arribada al Centre Cívic, l’acte es va iniciar amb el lliurament de les màximes recompenses tant als infantils com als integrants adults de les comissions falleres. D’aquesta manera, i per primera vegada després de la seua aprovació en l’últim Congrés Faller, es va lliurar el Masclet d’Alta Distinció al Mérit Faller, reconeixements que van ser atorgats, en aquesta ocasió, a María Teresa Olmos de la falla Luis Cendoya, Fernando Gregorio de la comissió El Palleter i Rafael Burgos, president de la Federació Junta Fallera de Sagunt i membre de la falla Plaça Rodrigo.

Posteriorment va ser el torn de la Crida de la Fallera Major, Mar Gimeno, qui es va dirigir a tots els assistents per a desitjar unes bones festes josefines. La màxima representant del món faller de la comarca del Camp de Morvedre va fer esment a tots els que fan possible aquests festejos, des dels fallers i indumentaristas fins als artistes fallers i pirotècnics, finalitzant el seu discurs, al unísono amb la seua companya de viatge, Andrea Escribà.

Aquest esdeveniment del calendari festiu va culminar amb un espectacle audiovisual de video mapping en 3D on es va fer un record a la fàbrica de Altos Hornos del Mediterraneo, incloent el tancament de la mateixa i la reconversió. Després del cant dels himnes i el tret d’un espectacular castell de focs artificials es va posar punt final a aquest acte.