Les falles necessiten més prioritat

0
207

En les falles siempre ha existit i existirà la paritat.strong>

Cada dia em sorprenc més d’aquells que arriben i es pensa que han inventat la pólvora, d’aquells que es creuen els amos de la meua festa, d’aquells que amb les seues noves propostes diuen “progressistes”, critiquen, renyen del nostre, i denominen a les falles arcaiques.
Però JA ESTÀ BÉ!! Primer i principal ja està bé d’atacar constantment a milers de fallers de base, d’intentar canviar-nos nostres costums, i de fer enfrontar-nos uns als altres.
En els últims anys hem vist com els artistes fallers lluiten per la seua professió, reivindiquen el seu ofici i la seua labor.

En tot aquest temps algú ha pensat en el món de la indumentària?

En els fabricants, en els indumentaristas i els perruquers…..

Un sector que mou milions d’euros cada any i que constantment estem atacant a la seua facturació; primer amb una única trossa, quan si d’alguna cosa ens diferenciava de la resta de vestits regionals d’Espanya eren les tres trosses, amb allò que deriva portar una sola trossa, ara s’ha perdut tota la riquesa en els vestits de les nostres falleres. I ara per a postres cerquem que un home represente a les falles….. que barbaritat !!…algú pensa en aquest sector?

Encara em dol més que a més determinats col·lectius i mitjans de comunicicaión se sumeixen a la promoció de tot #això sense pensar les conseqüències que comporten.

Adaptar-nos als temps d’acord, però canviar els nostres costums no, i molt menys quan estem acorralant constantment als nostres oficis autòctons i dejandolos a la vora del precipici.

Jo vull la meua festa i la vull com està.

José González Silva