La celebració de Moros i Cristians de Torrent queda suspesa

0
422

La Federació de Moros i Cristians de Torrent (FMCT) confirma, a través d’un comunicat, de la suspensió de les festes multitudinàries de 2020 a causa dels moments d’incertesa provocats per la pandèmia global per COVID-19 i el confinament.

‘A causa dels moments d’incertesa que vivim, provocats per la pandèmia global per COVID-19 i el confinament que estem complint per a contenir-la, la FMCT es va reunir en Junta de Govern Extraordinària per videoconferència l’11 d’Abril de 2020 per a analitzar la situació.

Des que el Govern va decretar l’Estat d’Alarma, hem estat en constant comunicació amb el nostre Ajuntament a través del seu regidor de festes, José Pascual Martínez, així com amb l’alcalde de la nostra ciutat, Jesús Ros, amb els quals hem anat analitzant cada nova situació que s’han vingut succeint.

Al seu torn, hem mantingut una estreta comunicació amb els nostres càrrecs festers, màxims exponents de la nostra festa, així com amb la UNDEF, per a estar al corrent de la situació de les festes de Moros i Cristians de la resta de municipis.

Analitzat tots els possibles escenaris amb cadascun d’ells: Junta de Govern, Ajuntament, UNDEF i càrrecs festers, coincidim tots en la dificultat de poder realitzar les nostres festes de Moros i Cristians aquest 2020, tal com les teníem plantejades.

En aquests moments, i tenint en compte els missatges que ens arriben des del Govern, la Generalitat o el nostre Ajuntament, i donat ningú pot garantir que en les dates de les nostres festes es puguin celebrar actes multitudinaris que concentrin un gran nombre de persones com el pregó, les trabucàs, la Entraeta Infantil, les revetlles i, sobretot, la Gran Entrada.

Davant aquest escenari, des de la FMCT creiem que hem d’exercir una posició de responsabilitat i sentit comú. Per això, vetllant per la salut de tots els festers i festeres i veïns i veïnes de Torrent, i intentant minimitzar l’impacte econòmic derivats de la crisi del COVID-19 en les comparses i filàs de Torrent així com per a aquesta federació.

Aquesta Junta de Govern ha decidit suspendre la setmana de festes de Moros i Cristians de Torrent de 2020, tal com les realitzem. Així mateix, es prorroga per un any la representació de tots els càrrecs festers, de manera que continuï fins a 2.021.

Sabem el que suposa per a cadascun d’ells, Capitans i Alferes i els seus filàs i comparses, la seva repercussió en l’entorn familiar i cultural del nostre poble i, com no, a nivell personal.

Però també amb aquesta decisió buidem tota la incertesa sobre el disseny i inversions en boatos, vestits per a les festes etc.

Des de l’Ajuntament, al qual agraïm les seves mostres de suport incondicional, recolzen i entenen aquesta difícil decisió, com sempre ha estat amb les nostres festes. Ens emplacen, amb la mateixa comunicació fluida de sempre, a anar estudiant possibles solucions que puguem oferir arribada la setmana de festes, respectant les directrius sanitàries del moment. Escoltarem les vostres propostes per a fer els actes que permetin les mesures de l’etapa de desescalada.

Però aquest moment requereix altura de mires i saber estar, unitat i entitat, confiança i força. Gràcies a tots els festers i festeres per la vostra comprensió. La Federació us envia un missatge de suport. Des de la FMCT continuarem treballant incansablement perquè l’impacte del Covid-19 sigui el menor possible per a la nostra festa.

Finalment, des de la FMCT volem transmetre el nostre suport i solidaritat a les famílies afectades pel COVID-19 i a unir-nos al dolor als quals han perdut sers estimats.

Moltíssimes gràcies, tot el nostre ànim, des de la convicció que tornarem a celebrar la nostra festa, més units si cap’.