Les Falleres Majors de València en les Festes de la Primavera de Múrcia 2018

0
368

Rocío Gil i Daniela Gómez han anat fins allà per gaudir d’este primer cap de setmana hortolà

El passat dissabte 31 de març les Falleres Majors de València, Rocío Gil i Daniela Gómez, van estar presents en la inauguració de les Festes de la Primavera de Múrcia 2018. Estes s’allargaran fins al diumenge 8 d’abril i les nostres representants falleres van estar allà en aquest primer cap de setmana, tan sols uns dies després que finalitzaran les Falles 2018. En estes, Múrcia va estar present a través dels seus representants durant tota la setmana gran.

A les Festes de la Primavera s’exalta la bellesa d’esta estació a Múrcia i ixen a la llum les arrels hortolanes de tots els ciutadans. Durant estos dies, les penyes hortolanes s’instal·len a les places i jardins més importants les seues famoses “barraques”. En elles es pot gaudir des de la gastronomia tradicional fins a actuacions folklòriques i recreacions d’antics costums de l’horta.

Tal com s’ha avançat, el 31 de març van començar aquestes festes amb l’Exaltació Hortolana al Teatre Romea de Múrcia, a la plaça que porta este nom. En este emotiu acte, les Falleres Majors van acompanyar a les Reines de l’Horta 2018, que van ser elegides el passat mes, Laura Navarro i Alba Ros, i a les seues respectives dames d’honor.

El diumenge 1 d’abril es van inaugurar les tradicionals barraques, amb sopar degustació de la gastronomia típica a la barraca de la Penya Hortolana “El Zaragüel”, instal·lada al Passeig Fuensanta. L’endemà, Dilluns de Pasqua, va tenir lloc un dels actes més emotius d’estes festes: l’Ofrena Monument a l’Horta. Després d’ella, es va realitzar una recepció al Palau San Esteban i, posteriorment, es va fer lectura del Ban Anunciador del Ban de l’Horta 2018 al Saló de Plens de l’Ajuntament de Múrcia. Este primer cap de setmana a Múrcia va finalitzar amb la recepció oficial a “El Corte Inglés” eixa mateixa tarda.

Fotografies: Josep V. Zaragoza