Les Reines de la Seda protagonistes en la nit de l’any

0
372

Falleres majors de València de diferents anys i signatures d’indumentària fan un homenatge a la tradició valenciana en la presentació dels projectes del Barri Beteró, amb l’aval de la Unesco.
La comissió del Barri Beteró perseguia alguna cosa i ho va aconseguir: organitzar un acte espectacular, dels quals queden com a record de l’exercici. I així va ser, amb el que guanyen en visibilitat absoluta i en marca. La sala Canal va acollir la seua «Reines de la Seda», una desfilada que servia per a presentar els dos projectes de les falles del pròxim mes de març, obres de David Sánchez Llongo i Sergio Gómez, sent aquesta última la dedicada a la Ruta de la Seda.

Amb aqueix fil argumental i amb l’aval de la Unesco, l’acte, coordinat per Julián Carabantes, va anar realment una passarel·la d’indumentària tradicional valenciana al seu màxim nivell, al que es van unir gustosament les falleres majors de València de la història. Una dotzena d’elles ho van fer vestides per a l’ocasió amb alguns dels seus millors vestits (molts d’ells, els espolines oficials). Unes altres, donant els seus vestits, que es van exhibir en maniquís. I al costat d’ells, onze empreses d’indumentària (Amparo Gálvez, La Joia, 1700, Il·lusions, Viana, Coses Cucas, Art Antic, Empar del Remei, Amparo Fabra, Camilo Miralles i Ca Ca en Pac). La rematada va ser, lògicament, la desfilada de les reines: Estefanía López, Sandra Muñoz, Raquel Alario, Gloria Martínez, Carmen Sancho, Sofia Soler, Carmen Monzonís, Carla González, Lucía Andrés i Clara María Parell. Elles, vestides de valenciana. I també es va poder veure, per exemple, a Elena Muñoz, María José Ariza, Mónica Palmer, Pepa Oliver, Lola Flor o Raquel Giner. A més de components de corts d’honor de diferents anys, alguna de les quals també va desfilar.

L’acte va tenir un poder de convocatòria tal, que va haver de passar de la sala xicoteta a la gran, deixant una estampa espectacular i una reivindicació de les qualitats de la seda valenciana. No van faltar la fallera major de 2018, Rocío Gil, amb la seua cort d’honor, en el que es converteix en una estrena estranya en la sala Canal, que tradicionalment era en el concurs de «play back», però va entrar aquest acte per a, tot siga dit, reunir a tota la València fallera.

FOTO: Antonio Cortés