Las “tunas” de València ofereixen la tradicional Ronda a la Verge dels Desemparats

0
1108

La Basílica de la Verge dels Desemparats va acollir anit la tradicional Ronda del mes de maig a la Mare de Déu oferida per les estudiantines universitàries de València, homenatge que celebren des de 1974 impulsat per l’Estudiantina de Dret de València.

Després de l’eixida des del Miquelet, els integrants de nombroses estudiantines de totes les universitats i escoles universitàries de València van realitzar un cercaviles fins a arribar a la Basílica on van entrar per torns.

Una vegada en el temple, cada grup va pujar a l’altar de la Basílica per a interpretar cançons típiques. En l’acte també van participar antics tunos, agrupats en les denominades “cuarentunas”.

Cada any, a excepció de 2020, estudiantines de diferents facultats universitàries de València, com les de Dret, Ciències, Medicina, Telecomunicacions, Arquitectura Tècnica i de la Universitat Cardenal Herrera CEU, entre altres, i les “cuarentunas” participen en la Ronda a la Verge amb motiu de la seua festa, aquest mes de maig.

L’origen de la Ronda de les estudiantines a la patrona de València es remunta a l’any 1974 quan en el tapís floral dedicat a la Verge dels Desemparats, que va realitzar l’artista Miguel Galbis aqueix mateix any en la Plaça de la Verge, va incloure uns tunos de la Facultat de Dret de la Universitat de València, lluint la beca roja.

Arran d’allò, l’estudiantina de Dret va convidar llavors a la resta d’estudiantines a participar en una Ronda d’homenatge a la patrona de València que, des d’aquell any, porten realitzant de manera ininterrompuda.