València cancel·larà les falles 2020 per la pressió sotmesa

0
261

La Junta Central Fallera de València convoca una reunió aquesta vesprada a l’Ajuntament de València per a decidir el desenllaç de la festa.

Per això, una vegada més -i ja van dues en dos mesos- el regidor de festes de València es veu obligat a rectificar en la seua decisió després de les informacions d’aquest mitjà. En primer lloc -o la primera rectificació-, va anar amb la posada en marxa del concurs de la falla municipal. En aquesta ocasió, l’edil ens va respondre en menys de 48hores donant-nos la raó.

Ara, la segona rectificació ve amb l’acotació del termini per a anunciar la decisió que marcarà el futur de les falles 2020. Com aquest mitjà venia informant des de fa dies, després dels esdeveniments ocorreguts en la resta de festes i ciutats de la Comunitat Valenciana, l’Ajuntament no havia d’esperar que els fallers li resolguérem els problemes. No obstant això, el mateix Galiana en el seu perfil de les xarxes socials ens va arribar a catalogar de “extremistes” davant les notícies que publiquem. Per això, 20 dies després i un mes abans de la seua previsió el temps ens torna a donar la raó.

Donada a les decisions preses per les festes germanes i la pressió afegida, Carlos Galiana es troba en un atzucac i convoca a les 16 hores en el propi Ajuntament als principals dirigents de la festa, per a decidir el futur de les Falles 2020. Aquesta reunió estarà constituïda pels mateixos agents “experts” que van decidir traslladar les falles al mes de juliol, 48 hores després de la suspensió per part de la Generalitat Valenciana.

No obstant això, la reunió s’ha celebrat en el Saló de Cristall i ha sigut presidida per l’alcalde de València, Joan Ribó. A més, al costat d’ell, estaven el regidor Carlos Galiana, els delegats de sector, el president de les falles I + G, els representants de la Interagrupación, els delegats falles de 1A i membres del gremi d’artistes fallers.

Com es pot apreciar, una vegada més deixen a un costat al món de la indumentària, de l’orfebreria i de la pirotècnia per a prendre decisions tan importants com aquesta, que els afecten de la mateixa manera que als assistents a la reunió. Moltes incògnites sobre les Falles 2020 que sembla ser que es resoldran prompte.