L’Ateneu s’uneix a la celebració del centenari del Mercat Central

0
335

Diumenge que ve 6 de novembre, se celebra una festa amb la finalitat d’agrair a València els 100 anys viscuts amb el Mercat Central perquè sense vosaltres, els clients, aquest mercat no haguera tingut raó de ser.

Aquesta festa s’ha organitzat juntament amb la Regidoria de Comerç i Abastiment de València, amb la col·laboració de la Regidoria de Turisme, el Conservatori Superior de Dansa de València, la Federació de Folklore Valencià i la Falla Plaza del Mercat Central, amb el patrocini de AMSTEL, Ateneu Mercantil de València, Escola Infantil Els Petits i Arturo Soto (Creïlles i Cebes).

Durant tot el dia es realitzaran nombroses activitats per a totes les edats en la plaça del Mercat:

10:30 hores: Obertura de taquilles per a paella. Comença “Festa al Mercat” amb Amstel: Acosta’t a prendre una cerveseta. Hi ha preparades moltes sorpreses.

De 10:30 a 17:00 hores: Exposició i activitats organitzades per la Falla Plaza Comprat Central.

D’11:30h a 13:30 hores en la Plaça del Mercat: Tallers per als més xicotets pels Petits Escola Infantil: jocs tradicionals valencians, tallers amb fruites, manualitats amb paelles.

D’11:30h a 12:30 hores: el grup de ballarins de dansa regional de la Federació de Folklore Valencià actuaran al són de la dolçaina i el tabalet, els instruments més representatius del folklore valencià, mostrant a més l’originalitat de la indumentària típica de la ciutat. Plaza del Mercat.

De 12:30 a 13:30 hores: Mostra coreogràfica del Conservatori Superior Dansa València (CSDV). Plaza del Mercat.

13:30 hores: Xaranga cap a la plaça de l’Ajuntament per a afavorir un ambient festiu que convide a gaudir de la mascletà davant de l’edifici de l’Ateneu Mercantil de València i que seguirà animant fins a les 17:00 hores.

14:00 hores: Mascletà en la plaça de l’Ajuntament a càrrec de la pirotècnia Germans Caballer.

14:30 hores: Paelles gegants per a 2000 persones en la zona per als vianants de davant de la Llotja a partir de les 14:30 hores. Preu paella 3€ (beguda inclosa), venda en taquilla davant Església Santos Juanes a partir de les 10:30 hores el diumenge 6 de novembre.