Les Dames d’Honor de la Bellesa del Foc Infantil seran triades per jurat

0
262

L’Assemblea ha aprovat que les representants del foc, tant adultes com a infantils, siguen triades per majoria absoluta dels membres del jurat.

Aquesta vesprada ha tingut lloc l’Assemblea General de foguerers i barraquers en la Casa de la Festa i que ha reunit a 80 comissions de fogueres i 33 barraques, responsables d’aprovar diversos punts dins de l’ordre del dia. Un d’ells ha sigut l’aprovació que tant la Bellesa del Foc Infantil com les seues Dames d’Honor siguen triades per jurat. El resultat final ha sigut 114 vots a favor de la proposta enfront dels 32 en contra, per la qual cosa el pròxim dia 12 de maig, les noves representants infantils estrenaran aquest nou sistema d’elecció. I no serà aqueixa l’única novetat per al maig vinent, ja que el president de la Federació, Manolo Jiménez ha proposat als festers un canvi d’ubicació per a l’acte de Proclamació de les representants oficials; canvi que ha sigut acceptat i que passarà de celebrar-se en la façana de l’Ajuntament d’Alacant al Auditori de la Diputació d’Alacant (ADDA).

Un altre dels punts aprovats pels assistents a l’assemblea ha sigut una modificació del sistema d’elecció de les Belleses del Foc i les seues Dames d’Honor: les 7 candidates seleccionades hauran de tenir, almenys, la meitat més un dels vots dels membres del jurat. L’ordre del dia també estava compost d’una altra aprovació sobre la proposta de pròrroga de la modificació del cànon dels barraquers, proposta que ha sigut aprovada.

El president de la Federació ha recordat que aquest diumenge, 23 d’octubre tindrà lloc en la Plaça de les Flors, la I Fira d’Indumentària que organitza la Federació de les Fogueres de Sant Joan. Aquest esdeveniment comptarà amb l’assistència de **indumentaristas de la ciutat d’Alacant i de diversos tallers tradicionals, tant de perruqueria com d’indumentària. Igual que en el mes de novembre, la Federació participarà en Expofiesta que se celebra en IFA els dies del 4 al 6 de novembre. A més, s’han confirmat diversos cursos i tallers, tant per a xiquets, joves i adults que es duran a terme durant aquest exercici.