Les falles de Torrent presenten la classificació 2018

0
277

La falla Lope de Rueda baixa de categoria especial el seu monument gran, al igual que reina Sofia i l’infantil de Sant Roc. Mentre que la Plaça continua apostant pel cadafal en la seua versió infantil i adulta.

El OAM de Junta Local Fallera ha donat a conèixer la classificació dels monuments fallers de l’exercici 2018 a Torrent en el passat ple de Junta Local Fallera. Les novetats més importants en la Secció Especial és que la Falla Lope de Rueda baixa de categoria en falla gran, de manera que el seu monumemt obra de l’artista de Borriana Paco Borja, competirà amb el de pare Méndez, firmat pel mateix artista. Per la seua banda, la falla de la Plaça repeteix per segon any consecutiu amb els seus dos monuments en la màxima categoria, al costat de les ja tradicionals Avinguda, Ramón y Cajal, Antoni Pardo i Ángel de l’Alcasser. Cal destacar que altres falles que baixen de secció especial són Reina Sofia en monument gran i en Infantil, així com la infantil de Sant Roc.

D’esta manera les seccions apareixen més equilibrades, gràcies a la modificació d’este punt en el reglament, tal com varen acordar les falles, al igual que el polèmic tema de la banda. Per la seua banda, la comissió del Carrer Toledo puja enguany de secció Segona a Primera en el monument gran dedicat al 50 aniversari i en monument infantil pugen de Segona a Primera les propostes de Saragossa i Pare Méndez. La Falla Sant Amador Esparter no concursa enguany en el monument, per no haver complit el reglament a l’hora de presentar documentació o qualsevols altre dels punts que exigix el concurs.


CLASSIFICACIÓ MONUMENTS GRANS 2018

SECCIÓ ESPECIAL: La Plaça, Ángel de l’Alcázar, Antoni Pardo, Avinguda i Ramón y Cajal

SECCIÓ PRIMERA: Toledo, Sant Roc, Pare Méndez, Sant Gregori, Sant Valerià, Lope de Rueda i Reina Sofia

SECCIÓ SEGONA: Sedaví, Sants Patrons, Cotxera, Benemérita, Nicolas Andreu, Zaragoza, II Tram, Cronista i Escultor Vicent Pallardó

SECCIÓ TERCERA: Poble Nou, Xenillet, Camí Reial, Santa Llúcia, Parc de Trenor, El Molí i Concòrdia.

CLASSIFICACIÓ MONUMENTS INFANTILS 2018

SECCIÓ ESPECIAL: La Plaça, Ángel de l’Alcázar, Antoni Pardo, Avinguda, Ramón y Cajal, Lope de Rueda.

SECCIÓ PRIMERA: Sant Roc, Pare Méndez, Sant Gregori, Zaragoza, Sant Valerià i Reina Sofia.

SECCIÓ SEGONA: Sedaví, Toledo, Sants Patrons, Cotxera, Benemérita, Nicolás Andreu, II Tram, Cronista i Escultor Vicente Pallardó.

SECCIÓ TERCERA: Poble Nou, Xenillet, Camí Reial, Santa Llúcia, Parc de Trenor, El Molí i Concòrdia.