Llíria i Bétera ajornen les Falles per a 2022

0
258

Llíria no celebrarà enguany les Falles de 2021. En la reunió celebrada amb la presència de representants de l’Ajuntament i de Junta Local Fallera, i dels presidents de les sis comissions de la localitat, es va adoptar aquesta decisió per unanimitat de totes les falles del municipi. Així, en l’acord també es va emplaçar a començar a treballar ja en la setmana fallera del pròxim exercici.

A més, s’ha acordat que les falleres majors de Llíria i les seues corts d’honor, així com les persones representants de les comissions, es mantindran en el càrrec fins l’any vinent.

Igualment, des de Junta Local Fallera s’està estudiant la possibilitat de celebrar algun acte, al llarg d’enguany, per a anar reactivant la festa entre les comissions i sempre adaptats als protocols sanitaris marcats en el moment.

Mentre que a Bétera tampoc hauran Falles enguany. Així ho han decidit les cinc comissions falleres i la Junta Local Fallera de Bétera, al costat del Consistori en una reunió difícil i carregada de tristesa.

Els motius de pes que han portat als representants de les Festes Josefinas a decantar-se pel no han sigut varis però la proximitat amb les Falles de l’any 2022 i la inviabilitat de tirar avant econòmicament un nou exercici amb tan poc temps, ha sigut la raó que més s’ha escoltat durant la reunió. Una reunió en la qual també s’ha donat la possibilitat de cremar els monuments existents si alguna comissió així ho indicava.

Per la seua part l’Ajuntament a més d’haver posat en marxa una línia d’ajudes per a les Falles del municipi de més de 85.000€, ha mostrat una vegada més el suport incondicional per tots els nostres fallers i falleres que ens ajuden a mantenir viva la flama de la festa i el més important, els nostres senyals d’identitat. Sens dubte, les Falles de Bétera tornaran amb més força si cap.