Programa Corpus 2020

0
339

Dilluns, 10 de JUNY
19.30 h. Presentació del Calendari “De Corpus a Corpus 2019-2020” autor Pedro Molero i presentació del Cartell Oficial del Corpus de l’autora Virginia Lorente Alegre en el Saló de Cristall de l’Ajuntament de València.

Dimarts, 11 de JUNY
19.00 h. En la sala d’actes del Museu de la Ciutat conferencia a càrrec de Sr. Eliseo Martinez Roig, membre dels Campaners de la Catedral de València denominada “Campanes del Corpus, la més alta música”

Dimecres , 12 de JUNY
19.00 h. En la sala d’actes del Museu de la Ciutat conferencia a càrrec de Sr. Pau Llorca, historiador i professor de dolçaina, denominada “De les Roques a les dansetes, la dolçaina en la Festa del Corpus de València.

Dijous, 13 de JUNY
18.00 h. Visita guiada a l’exposició “La corona sonora” de la fotògrafa Dª Luz Avalleneda, a càrrec de la mateixa autora en el Museu del Corpus – Casa de les Roques.
20.00 h. La nostra Associació peregrinara a la capella del Sant Calze de la Catedral de València. Concentració en la nostra seu a les 19.00 h. per al repartiment de canyes, eixida des de la seu 19.30 h.

Dissabte, 15 de JUNY
10.00 En la plaça de la nostra seu, jocs infantils, “parchato” infantil i taller de màscares, perquè gaudisquen els nostres menors, amb esmorzar a tots els xiquets participants.
16.00 h. Començament del campionat de “Parchato”, en la plaça de la nostra seu. Data límit per a apuntar-se a aquest, el dijous dia 13 a les 18.00 h. en la seu, hora en què es procedirà al sorteig. Inscripció 8 euros per parella, trofeus per als campions i detalls per als 2n, 3r i 4t classificats. El lliurament dels mateixos serà a continuació del “Sopar del Bateig”.
21.30 h. “Sopar del Bateig”, de “sobaquillo, amb picaeta, pastetes i misteleta”. Homenatge als veïns de la plaça que ens suporten i a les Falleres Majors i Representants d’altres Festes que ens acompanyen.
22.00 h. “Bateig de neofits”, amb la participació especial dels batejats l’any anterior i enguany dedicat a la Roca de Sant Vicent

Dimarts, 18 de JUNY
10.00 h. Començarà el repartiment de la “Moma Dolça” als mitjans de comunicació.

Dijous, 20 de JUNY
20.00 h. A l’Església del Patriarca, “Missa Solemne del Corpus”, oficiada per l’Emm. i Rvdmo. Sr. Sr. Antonio, Cardenal Cañizares, Arquebisbe de València, acompanyada per l’Orfeó Catedralici de València, dirigit per Sr. Luis Garrido Giménez.
En finalitzar la Celebració Eucarística, “Pregó del Corpus” a càrrec de la poetessa Dª Amparo Cabrera Sanfelix
22.00 h. “Sopar del Pregó”, En el Restaurant Agricultura, Carrer Comèdies núm. 12. Amb el lliurament dels nomenaments de “Corpusians d´Honor” a: la nostra pregonera 2019 Dª Amparo Cabrera Sanfelix, a Sr. Manuel Guallart Furió i a la Banda Municipal de València.
Preu del cobert, 35 euros, reserva i venda de tiquets, improrrogable, fins al dissabte dia 15 de juny, a les 20.00 h. i en la nostra seu, els dimarts i dijous de 17.00 a 20.00 h.

Divendres, 21 de juny
10.00 h. El nostre President, participa en el lliurament de “Pomells”, que l’Excm. Ajuntament fa a les autoritats civils, religioses i militars de la ciutat, convidant-los a participar de la festivitat i a engalanar els seus edificis.
20.00 h. “Trasllat de les Roques”, des de les Alameditas de Serrans a la Pl. de la Verge, sent portades a mà pels socis, La Diablera i la del Sant Calze, “La nostra”.
22.00 h. “Sopar de L´escaleta”, per a socis, de sobaquillo, amb picaeta, xaranga, pastetes i misteleta. Lliurament dels “Cirialots d´argent i d´or” als socis que enguany compleixen 25 i 40 anys respectivament d’antiguitat en l’Associació i les recompenses del “Cor i l´anima”, concedides a l’Il·lm. Sr. Sr. Alvaro Almenar Picallo i a Sr. José Camany Llaura respectivament.
23.30 h. “Nit d´albaes”, pel recorregut i amb les parades habituals, començant en el Palau Arquebisbal.

Dissabte, 22 de juny
11.00 h. En la Pl. de la Verge, des de les 11.00 i fins a 21.00 hores començaren a atendre el públic en general, el nostre grup de Monitors de les Roques i la “Paraeta de Amics del Corpus”.
12.00 h. Als carrers de Cabillers i Avellanes, tradicional “Penja de poals”.
14.00 h. “Dinar de taula amunt”, en el mateix carrer Cabillers. Reserva i venda de tiquets, improrrogable, fins al dissabte 15 de juny, a les 20.00 hores, en la nostra seu, preu 10 euros, que porten inclòs el menú, la beguda, la picaeta i la dutxa.
17.30 h. Eixida des de la nostra seu del Jurat de “Aparadors, balcons i façanes engalanades”, la fallada d’aquest, es donarà a conèixer en l’intermedi del concert i es publicarà en premsa el diumenge dia 23.
19.30 h. En l’escenari de la Pl. de la Verge, “Representació dels misteris”. Enguany a càrrec dels alumnes del col·legi: Salesians Sant Joan Bosco – Fuente de Sant Lluís que representaren els misteris, Misteri de Sant Cristofol i el Misteri d’Adam i Eva
23.00 h. “Concert extraordinari” de la Banda Municipal de València.
24:00 h. “Nit de Festa”, cercavila pel recorregut invers de la Processó, amenitzat per la banda de música i amb les parades necessàries per al lliurament dels premis d’Aparadors, Balcons i Façanes engalanades.

Diumenge, 23 de juny
11.00 h. Els nostres Monitors de les Roques i la nostra Paraeta tornaran a funcionar fins a les 14.00 hores.
10.30 h. “Solemne Missa Pontifical” en la Catedral. En finalitzar la mateixa, a la Porta dels Ferros, “Repartiment de Pans Beneïts” als fidels que salen de la Celebració Eucarística, en record d’una antiquíssima tradició.
12.00 h. Participació en la ” Cavalcada del Convit”.
19.00 h. Participació en la Solemne Processó, encarnant els personatges bíblics i tradicionals, motiu principal pel qual es va crear aquesta Associació.