Macastre viu les seues Falles 2017 este cap de setmana

0
726

El Gremi d’Artistes Fallers de la localitat de Macastre ultima els preparatius dels monuments que presidiran, un any més i ja van 39, la Plaça dels Arbres durant este cap de setmana previ a Sant Vicent.

Des de fa ja alguns mesos, els membres d’este col·lectiu, han treballat amb gran cura i de manera altruista en la construcció artesanal del monument artístic, així com en la preparació dels actes que es realitzaran durant la festa josefina.

Garrigues i Cia, han apostat este 2017 pel lema “Macastre First” que tindrà com a acabament principal l’emblemàtic Capitoli, congrés d’EUA, a tot detall. Les escenes, elaborades un any més per les dones de la comissió, representaran la sana crítica i l’enginy sobre aquells temes que han calat en el municipi

Una de les característiques a destacar d’este singular col·lectiu, és que són els propis membres, aportant cada un el seu particular granit d’arena, els que desinteressadament s’encarreguen de l’elaboració de la falla. En ella treballen més de trenta persones, entre dissenyadors, fusters, empaperadors, pirotècnics, pintors, muntadors, dones de la comissió i crítics, entre altres. Tots ells coordinats per Garrigues, gran mestre faller de la localitat, que continua supervisant cada un dels processos de construcció del monument, així com del treball dels mateixos fallers.

Una altra de les peculiaritats residix en el procés d’elaboració, perquè és totalment tradicional, prioritzant la utilització de materials com el paper i la fusta, enfront d’elements sintètics. A més de l’elaboració dels populars ninots de drap per les dones de la comissió, essència d’antany.

Els actes, començaran este pròxim cap de setmana. En concret, el divendres tindrà lloc la Plantà dels monuments en la Plaça dels Arbres, el dissabte al matí els unflables i jocs organitzats per la comissió de “Las Hormigas” precediran a la Cavalcada de Disfresses de la comissió sènior que tindrà lloc a la vesprada, acompanyada per la Societat Musical Santa Cecília de Macastre. Ja a la nit hi haurà temps per a l’escampament amb l’actuació del grup Quart Nivell en la Plaça dels Arbres i l’Orquestra “Quinta Nota” en l’Avinguda Font Gran organitzada per la comissió de “Las Hormigas” amb motiu de la celebració del seu desé aniversari.

La jornada del diumenge començarà amb el tradicional Esmorzar i Despertà, previs a la Mascletà de migdia disparada per la pirotècnia PC LLUCH. A les dos i mitja, macastreros i visitants es reuniran entorn de la taula per a disfrutar d’una paella gegant en la Plaça dels Arbres. Ja a la vesprada tindrà lloc l’Ofrena de Flores organitzada per la Falla “Las Hormigas” i acompanyada per la Societat Musical Santa Cecília de Macastre. Podran disfrutar a més dels Bunyols i Xocolate que prepara la comissió sènior en la carpa de la Plaça dels Arbres. Culminarà el cap de setmana la Cremà de la falla “Las Hormigas” entorn de les 22h, i la Nit del Foc i espectacular Cremà de la Falla de Macastre a les 00h.