Madrid suspèn les seues festes fins a octubre i València les deixa en l’aire

0
268

Els valencians seguim a l’espera d’una resposta per part de l’Ajuntament de València respecte a la celebració de les festes a la ciutat de València i en les seues pedanies. En teoria, el dia 15 de juny, l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, i els edils del govern de cap i casal compareixeran davant els mitjans per a determinar el futur d’aquestes celebracions.

No obstant això, després de la suspensió dels actes de Sant Fermín, del 75 aniversari de la tomatina o, recentment, de les festes populars de Madrid, es qüestiona cada vegada més les diferents festes estiuenques com les celebrades al setembre i octubre. Per a més inri, ja anunciàvem en aquesta casa la dificultat de gaudir de les Falles 2020.

Segons fonts consultades per aquest mitjà, totes les festes que havien sol·licitat el seu permís de barris i pedanies de la ciutat de València, han sigut denegats pel propi consistori mancant conèixer què passarà amb la crisi sanitària, necessite la resposta que han rebut múltiples socials culturals i col·lectius

En aquest cas, l’Ajuntament de València obri el termini perquè les comissions falleres sol·liciten l’ajuda extraordinària pel 37,5% del cost de les seues falles. Entre l’ajuda habitual i aquesta subvenció extraordinària, la regidoria de Festes ha posat en valor que l’Ajuntament assumeix el cost del 62,5% del cost de les falles d’enguany, en una “mostra de la implicació d’aquesta administració amb el principal teixit associatiu de València, que alhora suposa un motor cultural, social i econòmic de primer ordre per a la nostra ciutat”.

Però, a part de les Falles, hi ha més festes a València. El normal i el lògic és donar ajudes als col·lectius com està fent l’Ajuntament. Però, rebran ajudes les organitzacions que s’encarreguen de celebrar altres festes que no siguen les Falles? La festa fallera e la més important de cap i casal. No obstant això, un ciutat viu també d’altres festes i sense ajudes difícilment puguen sobreviure.