Milers de persones participen en la processó de la Verge dels Desemparats

0
254

Milers de persones han participat aquesta vesprada en la solemne processó de la Verge dels Desemparats pel centre de València. Acte presidit per l’arquebisbe de València, Enrique Benavent, que s’estrena enguany i ho fa amb el centenari de la coronació.

La imatge pelegrina de la patrona de València ha sigut contínuament aclamada i victorejada al seu pas pels carrers. Els carrers estaven plens amb diverses files els devots, mentre des dels balcons engalanats, es llançaven al pas de la Mare de Déu, pluges de pètals.

La Cort d’Honor de la Verge, els acompanyants, els nobles o l’escolania han precedit la imatge pelegrina. Entre les autoritats han destacat la Vicealcaldessa, Sandra Gómez, la Delegada del Govern, Pilar Bernabé. Una lleu pluja ha obligat a posar un plàstic a la imatge pelegrina per a evitar que es tacara el mantell.

Al pas de la Verge sonaven les campanes de les esglésies per on passava. Les vuit campanes de la torre del Miquelet de la Catedral de València han sigut voltejades a mà, amb motiu de la processó en honor de la Verge dels Desemparats. Seguint una norma del Cabildo de la Seu de 1705 prevista expressament “per als casos de processons ajornades per ‘pluges i llots’”.

D’aquesta manera finalitza un cap de setmana de celebracions pel centenari de la coronació. Ara caldrà esperar al tradicional besamans per a poder tornar-la a veure de prop.