Multitudinari concurs de paelles de la Federació Junta Fallera de Sagunt a Gilet

0
349

Un any més, el municipi de Gilet ha acollit el concurs de paelles organitzat per la Delegació de Cultura de la Federació Junta Fallera de Sagunt, un esdeveniment que, com a novetat, enguany, ha modificat el seu horari ja que de celebrar-se habitualment un diumenge al matí, en esta edició es va decidir que es duguera a terme dissabte a la vesprada, concretament el 23 de setembre. Des de les 16 hores, les comissions falleres van ser prenent posicions en la plaça Mare de Déu de l’Estrela, centre neuràlgic d’esta celebració.

Com de vegades anteriors, també va haver-hi animació infantil per als més menuts que van participar en este esdeveniment i, sobre les 19:30 hores van començar a cuinar-se les paelles, al voltant de mig centenar, pels integrants de les comissions del Camp de Morvedre; a les 22 hores va finalitzar el termini per a presentar la paella als membres del jurat, encapçalament per les Falleres Majors de la Federació Junta Fallera de Sagunt, María del Mar Gimeno i Andrea Escriba, i pel president de l’entitat fallera comarcal, Rafael Burgos.

Finalment la falla La Victòria de Port de Sagunt va aconseguir el primer premi d’este concurs de paelles, seguida de la comissió Baladre, que es va alçar amb la segona posició mentres que la falla Gilet va completar el podi amb el seu tercer lloc. Després de la lectura dels premis, va començar una altra de les novetats de la jornada, l’actuació musical de l’orquestra Fibra que va posar el punt final a este esdeveniment en la plaça Mare de Déu de l’Estrela.