Multitudinari concurs de paelles de les falles del Camp de Morvedre a Gilet

0
214

La plaça Verge de l’Estrella de Gilet va acollir aquest passat diumenge, 16 d’octubre, el concurs de paelles que, anualment, organitza la delegació de Cultura de la Federació Junta Fallera de Sagunt. Les comissions falleres del Camp de Morvedre van acudir en massa a aquesta cita que ja s’ha consolidat dins del calendari festiu de la festa josefina de la nostra comarca i que va estar presidida per les Falleres Majors, Raquel Martín i Genovés i Ana Isabel Dorado i Capsí.

Després d’agafar posicions els cuiners de les diverses falles van començar a realitzar aquest plat tan conegut de la cultura valenciana mentre que els més xicotets van poder gaudir d’animació infantil en la mateixa plaça Verge de l’Estrella amb jocs, pintacares, etc.

A les 14 hores va ser el torn de probar les paelles pels membres del jurat que estava format, entre altres persones, per les Falleres Majors, Raquel Martín i Ana Isabel Dorado, i el president de la Federació Junta Fallera de Sagunt, Rafael Burgos.

A la vesprada es va fer lectura de la deliberació del jurat que va atorgar el primer premi del concurs de paelles a la falla El Palleter mentre que el segon guardó va ser per a la comissió Sant Francesc; va completar el podi Teodoro Llorente que es va portar el tercer premi.