Multitudinari i emotiva Trobada Gloriosa en la Setmana Santa de Torrent

0
579

Verge i Crist Ressuscitat, respectivament, per a acabar concentrant-se en la plaça Major.

Cristina Peris, representat la visita de la virreina Germana de Foix, ha realitzat el recorregut al costat de la seua germanor, el Sant Sopar i els Cavallers del Sant Calze. Al seu costat, les dues cambreres que l’han acompanyat en tots els actes d’aquesta Setmana Santa, Gloria Andreu Gisbert i Irene Andreu Gisbert.

La Reina ha lluït un vestit confeccionat per la seua pròpia tia i mare, elaborat amb un damasco en blanc trencat. Quant a la capa, portada per 16 patges, tenia un llarg aproximat de 7 metres i era de vellut roig, a més d’estar decorada amb la pròpia tela de damasco del vestit, completant-se amb detalls en daurat.

En arribar a la Torre, on els esperava l’alcalde Jesús Ros i el regidor de Festes, José Antonio Castillejo, ha sigut el moment més esperat del dia, ja que s’han escoltat en tota la plaça les paraules de la Reina de la Trobada anunciant la resurrecció de Crist i l’Al·leluia de Händel, al mateix temps que se soltaven les colomes i s’obria la Carxofa, d’on han eixit milers d’Al·leluies, xicotetes tires de paper amb versos que contenen lloes a la Reina i crítiques satíriques de l’activitat local.

A continuació, la comitiva s’ha dirigit a la parròquia de l’Asunción per a celebrar la tradicional missa. Una vegada acabada la celebració, totes les germanors, i aquesta vegada tocant els tambors i cornetes amb ritme alegre, a més de portar la cara descoberta, han pujat fins a la parròquia de Muntanya-Sión. Més tard, Cristina, al costat de tota la seua germanor, s’ha dirigit a l’asil Santa Elena perquè els torrentinos i torrentinas més majors gaudiren també del diumenge de Resurrecció.

Per a posar punt final al matí i a les activitats d’aquesta Setmana Santa, la Reina ha realitzat una visita a l’Ajuntament de Torrent, per a signar en el llibre d’honor i deixar constància del seu càrrec, que ha representat amb alegria i molta emoció, doncs ha vist complit el seu somni: convertir-se en la Reina de la Trobada i Ángel de Resurrecció 2018.