Naix una nova foguera

0
426

Sant Blai de Baix, nova comissió de fogueres

La festa de Fogueres explica des d’aquesta nit amb una nova comissió, l’assemblea general ordinària d’avui ha aprovat l’admissió de la foguera Sant Blai de Baix, que plantarà en la ubicació de l’antiga Sant Blas Baix. L’assemblea, que ha comptat amb 61 fogueres i 25 barraques, ho ha aprovat per unanimitat. Actualment són 89 les comissions de fogueres que componen la Federació dels Fogueres de Sant Joan.
El ple ha servit també per a ratificar la incorporació a la Comissió Gestora de la Federació dels Fogueres de Sant Joan de María Navarro de la foguera Avinguda de Loring – Estació com a nova interventora en substitució d’Elena Herrero, que deixa l’ens gestor de la festa per motius laborals.
El president de la Federació de Fogueres, Manuel Jiménez, ha començat l’assemblea amb l’aprovació de l’acta anterior i recordant als assistents que els informes tècnics de plantàs s’hauran de presentar en la regidoria de Festes abans del 15 de febrer.
També s’ha informat que la delegació de Joventut ha organitzat, amb motiu del 90 aniversari de la festa, un concurs de youtubers para comissionats de fogueres i barraques d’entre 14 i 22 anys. Pròximament es presentaran les bases d’aquest concurs que finalitzarà una vegada acabat el mes de juny.
Durant el ple s’ha avançat el calendari d’actes de les candidates adultes i infantils a Belleses del Foc. El ple que triarà als jurats serà el 8 de febrer i les candidates tindran la primera presa de contacte amb ells el 13 i 15 de febrer. Entre febrer i març es realitzaran els desdejunis i les convivències a l’abril.
L’assemblea ha aprovat també per unanimitat mantenir el cànon de les barraques a les fogueres en 750 euros.