“Nova de Campanar” es converteix en la nova comissió fallera de València

0
329

La “Nova de Campanar” inicia la seva marxa aquestes falles 2022. La comissió Rafael Alberti – Serra Calderona es converteix en la falla 383 després de ser ratificada per l’Assemblea de Presidents. Aquesta votació s’ha dut a terme després de ser aprovada pel ple de la Junta Central Fallera.

Sota el sobrenom de “La Nova de Campanar” aquesta comissió substitueix a l’anterior falla “Nou Campanar”. Aquest nou ressorgiment és presentat com un nou projecte que porta anys preparant-se i que per fi ha aconseguit el seu objectiu: convertir-se en una nova falla de València.

La “Nova de Campanar” estava funcionant des de fa tres anys com a associació de veïns. Així mateix, s’han realitzat diverses iniciatives com la de contractar una palmera alacantina per a disparar el mes de març passat, o el lliurament d’un premi literari sota el nom de Rafael Alberti, però que al final no es van concretar.

S’ha nomenat una junta rectora amb quatre presidents: José Manuel Martínez Rodríguez, Vicente Manuel Bellvís  Martín, Vicente Montañez Valenzuela i Mari Carmen Rodríguez Egea. D’altra banda, també estan en la Junta directiva: José Tárrega, president de l’Associació de Veïns de Peñarrocha, o Miguel Ángel Bustos, president de la Federació de Moros i Cristians del Marítim.

Cal destacar el dur esforç per a arribar a aconseguir l’actual punt, atés que la comissió ja va estar esperant l’expedient que anava a correspondre a les falles de 2020. Aquest expedient que a última hora es va denegar per un informe de la policia al qual els proponents mai han tingut accés. Després de diversos intents, s’ha conegut que des de juny la delegació d’incidències de JCF havia donat el vistiplau.

Des de llavors ha estat decisió de la secretaria general i del president de Junta Central Fallera esperar 4 mesos a portar-lo primer a Ple. I, després, a l’Assemblea de Presidents.Després de la ratificació, la comissió disposa de cinc mesos per a reclutar fallers i realitzar la seva primera setmana fallera.