Nou rècord d’assistència en la torrà de La Marina

0
287

Es tracta de la XIII edició de la Torrà de Falla la Marina.

Rècord d’assistència: més de 400 persones.

Una any més, i ya van 14 des de que va començar a celebrar-se en 2003, l’A. C. Falla La Marina ha organisat la seua tradicional Torrà. Junt a la comissió han assistit empreses portuàries, associacions, Remei Torrent Ortiza regidora de l’Ajuntament de Sagunt, els vicepresidents de Federació Junta Fallera de Sagunt que acompanyaven a les falleres majors Ana Isabel Dorat Capsi i Raquel Martín Genovés.

Com en anys anteriors, a les 14:00h dels assistents ha pogut disfrutar d’un esmorzar a base carn a la brasa en l’entorn de la Plaça de la Marina en el nucli de Port Sagunt, ubicació on la Comissió planta els seus monuments fallers i on també es troba el Casal (local social) de l’associació cultural.

Com ve sent costum, la A. C. Falla la Marina ha volgut distingir a les entitats col·laboradores amb un obsequi i emplaçant a tots els assistents per a l’any que ve.

Alberto Cebrián, president de la A. C. Falla la Marina, declara: “Un any més, A. C. Falla la Marina torna a acostar la nostra comissió i la nostra festa a un col·lectiu com ho és el portuari, a les empreses i als seus empleats. El port marítim sempre ha sigut un element fonamental del nostre entorn i més en el barri de la Marina. No en va, nombrosos membres de la nostra comissió treballen en diferents empreses del recinte portuari. La nostra iniciativa suposa un acte d’agraïment per la col·laboració que sempre ens presten i un merescut acte de bo veïnat amb ells”.

L’A. C. Falla La Marina és una de les falles decanes del Camp de Morvedre i pertany a Federació Junta Fallera de Sagunt (FJFS). En les Falles del 2017 el seu monument principal va concórrer en secció especial obtenint el segon premi. El monument infantil va concórrer en secció especial infantil, alçant-se en el tercer premi. En la mateixa llínea de busca de l’excelència dins del colectiu faller, A. C. Falla La Marina ha volgut desenrollar el seu proyecte de Llibret en una marcada llínea de foment cultural i de l’us de la llengua valenciana, havent segut guardonada per la Conselleria d’Educaciò, Investigaciò, Ciència i Esport en el sext lloc per promoció de l’us del valencià en els llibret de falla i el segon en el concurs de l’ajuntament de Sagunt.