L’Ajuntament obrirà una Oficina d’Informació per a Col·lectius Festers i Associacions de Veïns

0
596

Carlos Galiana, regidor d’Espai Públic, ha explicat que la seua regidoria obrirà en el primer trimestre de 2017 una oficina d’atenció als diferents col·lectius festers de la ciutat, així com a les associacions de veïns de València. Pel que fa als primers, l’objectiu és ajudar tant a les comissions falleres, com a les cofradies de la Setmana Santa, com a qualsevol altra agrupació o associació festiva, a tramitar les seues sol·licituds de l’espai públic d’una manera ràpida i fàcil.

L’oficina, que es podrà obrir gràcies a la nova incorporació de personal gestionada per la regidoria de Govern Interior i que una vegada oberta tindrà caracter permanent, comptarà amb una sèrie de tècnics que guiaran els membres dels col·lectius festers en el procediment de les diverses sol·licituds que han de fer al llarg de l’any en el consistori.

Així, es realitzarà una tasca d’assessorament en la que indicaran al ciutadà quin tipus de sol·licitud han d’escollir en cada cas, quines dades han d’aportar i quines demandes són oportunes i quines no són de gestió municipal. “Amb esta iniciativa fem més fàcil les gestions a la ciutadania i li estalviem temps pel que fa a la burocràcia. Considerem que la política ha de servir per facilitar la vida a les persones i això és el que busuqem amb este nou servici de la regidoria”, ha indicat Galiana.

A més dels representants dels col·lectius festers de València, l’oficina també atendrà a les associacions de veïns dels diferents barris de la ciutat per resoldre els seus dubtes respecte a les terrasses. Els veïns i veïnes podran demanar informació de les terrasses que hi ha al seu barri i consultar si estan complint la normativa que marca l’ordenança municipal a este respecte.

Galiana ha destacat que esta oficina donarà solució, d’una banda, als temes que ha tractat diverses vegades en reunions amb l’Associació de Veïns de València i, d’una altra, amb diverses reunions mantingudes amb el regidor de Cultura festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset.

Per últim, Galiana també ha posat de relleu que per posar en marxa esta oficina vol comptar amb l’ajuda de la Interagrupació de Falles de València o la Federació de Veïns, entre d’altres, i que tot els detalls i tràmits prèvis a l’obertura de la mateixa es treballaran conjuntament.