Passat i present de la Setmana Santa torrentina en l’exposició de vestits de reines de l’Encontre

0
690

La mostra estarà oberta al públic en horari de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores de dilluns a dissabte fins al 18 de febrer.

La sala cívica de l’Antic Mercat va acollir dissabte l’exposició de vestits de reines de l’Encontre, una figura única a Espanya i principal tret característic de la Setmana Santa torrentina.

Abans de la inauguració, com a punt d’inici a la setmana cultural organitzada per la Junta Central de Germandats, la banda d’iniciació del Cercle Catòlic i l’orquestra infantil de la Unió Musical oferiren un concert en la sala d’actes de Caixa Rural de Torrent. Després de gaudir del talent dels més menuts, els assistents es desplaçaren a l’Antic Mercat, on l’alcalde Jesús Ros, la reina de l’Encontre, Gemma Torrent, i el president de la Junta Central de Germandats, José Vicente Yago, donaren per inaugurada l’exposició junt al regidor de l’àrea de Cultura, Alfred Costa, diversos membres de la corporació i un gran nombre de veïns i veïnes.

Un total d’onze vestits de reina des de l’any 1971 fins a l’actualitat ens mostren l’evolució en la confecció i el disseny d’unes peces que sempre s’han caracteritzat per les capes, tot i que segons l’època, i com podrem observar en l’exposició, han variat en el disseny i la llargària.

Els vestits exposat pertanyen a:
1971: Paquita Yago Costa
1975: Concepción Chust Andreu
1982: M. Carmen Boscá Moret
1989: M. Carmen Romero Ortí
1993: M. Amparo Mora Carcelén
2004: Pilar Blanquer Rodríguez
2005: Inmaculada García Barat
2007: Verónica Mora Cervera
2008: Teresa Puchades Benavides
2013: Marta Puchol Miquel
2016: Carmen Verdet Artés

L’exposició estarà oberta al públic en horari de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores de dilluns a dissabte fins al 18 de febrer, dia en què se celebrarà la IX Trobada Interdiocesana de Germandats de Setmana Santa. Gràcies a esta exposició es podrà donar a conéixer el més valuós de la Setmana Santa a Torrent: la figura de la reina de l’Encontre.