Paula Nieto i Laura Mengó són exaltades com a Falleres Majors de València 2023

0
127

Les Falles 2023 ja són una realitat. Aquest cap de setmana València ha celebrat les tradicionals exaltacions a les falleres majors: Laura Mengó i Paula Nieto. Com és habitual, el Palau de Congressos ha sigut l’escenari triat per a aquestes cites festives.

El dissabte, Paula Nieto va viure una tarde Quars ametrino. Aquest és el color triat per Paula Nieto, fallera major infantil de València 2023, per a l’espolí oficial que llueix avui per a l’acte de l’exaltació. Al voltant de les tres de la vesprada, la representant del món infantil de les falles de València ha eixit del seu domicili per a revelar un dels secrets més ben guardats del seu regnat. Des d’avui, aquest serà el color amb el qual s’identificarà el regnat de la xicoteta Paula, ja que el vestit oficial serà el que l’acompanye en alguns dels principals actes d’aquest 2023. La seua elecció aposta per incorporar l’opció sense metall, que se substitueix per l’or vell habitualment utilitzat en els teixits antigues.

Mentre que la fallera major de València, Laura Mengó, va fer història en apostar pel color negre atzabeja per al seu espolí oficia. Es converteix, així, en la primera màxima representant a lluir-ho en una exaltació des que es va instaurar el vestit oficial per part de l’Ajuntament de València. Laura va assegurar que “tenia molt clara l’elecció des del primer moment”; una aposta personal, encara que també una picada d’ullet a tota la societat fallera que portava anys reclamant aquest color per a l’exaltació.