Preseleccions Fallera Major de València 2024: dates i novetats

0
104

Junta Central Fallera ha donat a conèixer les dates de les preseleccions per a triar a les falleres majors de València de 2024. Una de les novetats és que en els dos últims caps de setmana del mes de juliol, els actes de les preseleccions començaran els dijous.

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, també ha aclarit que enguany la JCF no es pot fer càrrec de les despeses d’aquells sectors que decidisquen fer les preseleccions en les seues demarcacions i que només sufragaran les que es facen en el pavelló un o dos del Jardí del Túria. «Per això hem habilitat més dies, perquè els sectors tinguen ací data assegurada».

DATES PRESELECCIONS

L’agenda de selecció de candidates començarà:

  • Primer lliurament: l’1  i 2 de juliol, dissabte i diumenge.
  • Segon lliurament: el 7,8 i 9 de juliol, divendres, dissabte i diumenge.
  • Tercer lliurament: el 14, 15 i 16 de juliol, divendres, dissabte i diumenge.
  • Quart lliurament: 20, 21, 22 i 23 de juliol, dijous, divendres, dissabte i diumenge. Ací la novetat és que el dia 20, dijous, també pot ser una jornada triada pels sectors per a citar a les candidates, igual que el 21, 22 i 23 de juliol.
  • Cinquè lliurament: 27 i 28 de juliol, dijous i divendres. El mateix ocorrerà l’últim cap de setmana, hi haurà una sessió el dijous 27 i una altra el divendres 28.

NOVETATS ELECCIÓ FALLERES MAJORS VALÈNCIA

L’elecció de falleres majors de València de 2024 estrenarà normes. I és que l’assemblea de presidents ha votat aquest dimarts les bases que regiran el procés de selecció. Una de les novetats és que hi haurà un observador acompanyant als jurats per a garantir la transparència i el correcte desenvolupament del procés.

L’observador o interventor serà present en la fase segona i tercera, és a dir en el procés d’elecció previ a la gala de la Fonteta i posteriorment en l’elecció de la fallera major de València entre les 13 cortesanes.

Els presidents també han donat la seua aprovació a l’esmena  que feia referència a les incompatibilitats creuades, és a dir, que no poguera optar a ser jurat una persona que tinga una candidata o bé en infantils o bé en majors.