Presentació Premi Joia 2017 del Gremi Artesà de Sastres i Modistes de la CV

0
621

La signatura Art Antic Joieria va presentar en la seu de la institució el disseny creat per al guardó dels indumentaristes.

Ahir va tenir lloc la presentació del nou disseny del Premi Joia, guardó amb el qual Gremi Artesà de Sastres i Modistes CV promou d’aquesta manera la formació, la divulgació i l’associacionisme dels professionals tèxtils en la nostra terra.

El Mestro Major, Fran Tochena al costat de membres de la Junta de Govern i professors com Ana Urango, Susi Horcajo, Juan Carlos Pitarch i la vicepresidenta del Gremi i Premi Joia 2016, la indumentarista Empar Fabra rebien a José Alabadí de la signatura Art Antic, creador de la peça, que donava a conèixer els detalls i característiques de la mateixa.

Una agulla d’estil barroc i ‘molt valencià’ d’or blanc amb el seu color natural, gravada a mà amb el segell del Gremi en el centre i amb safirs i diamants en talla rosa. Alabadí agraïa al Gremi l’elecció per aquest projecte ‘molt il·lusionant’ amb la creació d’aquesta una peça, sens dubte, ad hoc per a tal distinció. Art Antic, signatura fundada en 1950 dedicada a la fabricació de joieria tradicional i especialment de caràcter valencià, els seus dissenys s’inspiren de manera equilibrada i elegant en el passat creant peces atemporals tant en joieria com a orfebreria per a indumentària valenciana. La signatura ha sigut reconeguda en diverses ocasions per l’Ajuntament de València o la Cambra de Comerç i Indústria.

El lliurament del Premi Joia tindrà lloc en l’Hotel Ayre Astoria Palace dijous que ve 22 de juny. Els tiquets per a presenciar l’acte es poden adquirir en Escola Gremi Artesà de Sastres i Modistes CV (Pl. Ajuntament 2-3).

Per a aquest 2017 l’homenatjada serà Amparo Gómez de Espolín Amparo Gómez – Indumentària valenciana i els Esments d’Honor per a la signatura Espolines de Garin i el periodista Jaime López Bronchud.

Igual que fa l’Agulla Brillant amb la costura espanyola, el Premi Joia té com a màxim fi que la tradició i l’excel·lència que caracteritza la nostra costura perduren en el temps. Es tracta, sens dubte, d’un dels majors tributs que se li pot rendir a les expertes agulles valencianes. Els anteriors guardonats han sigut Enrique Marzal, Álvaro Moliner i Amparo Fabra.

Foto: Artur Part Fotografia | Foto Joia: Art Antic