Processó nocturna en honor a Sant Luis Bertràn

0
272

Set imatges acompanyaran al patró del barri des del segle XVII

Set imatges en camines acompanyaran demà, diumenge, en una processó nocturna la imatge de Sant Luis Bertràn (1526-1581) que es venera en la parròquia de la qual és titular, en el barri valencià de la Fonteta de Sant Luis.

Així, a partir de les 22 hores recorreran els carrers del barri de la Fonteta les imatges de Sant Antonio Abad, Sant Antonio de Pàdua, la Inmaculada Concepción, la Verge del Rocío, la Verge del Perpetu Socors, la Verge dels Desemparats i la Verge del Carmen, que també es veneren en el temple dedicat al patró, juntament amb la de Sant Luis Bertrán.

Amb motiu de la festa, amb la qual celebra el seu patró des del segle XVII, la parròquia acollirà també la celebració d’una missa solemne a les 12 hores.

Segons la tradició, el sant “estant malalt va beure d’una font a la qual anava habitualment a passejar i, en millorar, la va beneir, i des d’aqueix moment la font es va tenir per miraculosa. En la zona va créixer una gran devoció i se li va dedicar una ermita, que avui és la seua parròquia, i d’ací el nom de l’actual barri valencià de la Fonteta de Sant Luis”.

Encara que el barri celebra les festes del seu patró al juliol, la festivitat litúrgica de Sant Luis Bertrán és el 9 d’octubre, dia també de la Comunitat Valenciana, per la qual cosa per a evitar la coincidència, en aquesta regió s’avança la seua celebració al 8 d’octubre.