Programa d’actes de la Setmana Santa Marinera de València

0
640

Els carrers dels poblats marítims de València s’omplen de fervor i tradició amb la celebració de la Setmana Santa Marinera.

7 d’abril Divendres de Dolor

9 d’abril Domingo de Ramos

10 d’abril Dilluns Sant

Parròquia de La nostra Senyora del Rosario

10:00 hores: En el Pavelló Poliesportiu del Col·legi Puresa de María (C/ Arxipreste Vicente Gallart, nº 29), obertura de l’Exposició Temàtica organitzada per la Germanor de la Crucifixió del Senyor i la Germanor del Stm. Crist dels Afligits. L’Exposició romandrà oberta fins a la nit de Dijous Sant.

19:00 hores: Eucaristia en honor del patró del Canyamelar, el Santíssim Crist dels Afligits, oferida per la seua Germanor amb Benedicció i Imposició de Crucifixos als nous confrares i el nomenament de Cambrera d’Honor i Confrare d’Honor respectivament, si escau.

A continuació, Solemne Processó dels Afligits -Crist viu-, amb la Imatge titular del Santíssim Crist dels Afligits, sota pal·li, custodiada per membres del Cos Nacional de Policia (Custodis Perpetus del Stm. Crist dels Afligits). Itinerari: Plaza Església del Rosario, Rosario, Mariano Cuber, Barraca, Mediterrani, José Benlliure, Arxipreste Vicente Gallart, Rosario, Plaza Església del Rosario, on des de la balconada de la Casa Abadia es cantarà el motet Gloria a Déu en les altures (Cant de la Carxofa) del mestre Rigoberto Cortina. Finalitzada la Processó i a l’interior del Temple Parroquial, es cantaran els Gojos al Stm. Crist dels Afligits i es procedirà al tradicional besapeus de la Imatge.

Parròquia de La nostra Senyora dels Àngels

18:30 hores: Celebració del Viacrucis a l’interior de la Parròquia.

19:30 hores: Celebració d’Eucaristia amb homilia en sufragi dels confrares i familiars difunts de la Real Gdad. de Jesús amb la Creu i Crist Ressuscitat.

20:00 hores: Trasllat del Stm. Crist dels Afligits. La Gdad. del Stm. Crist del Salvador, acompanyarà en el Trasllat de la Imatge titular de la Gdad. del Stm. Crist dels Afligits, des de la Parròquia de Ntra. Sra. Del Rosario.

20:15 hores: Processó amb la Imatge titular de Jesús amb la Creu a coll, sent acompanyats pel Crist de Sant Bult del Barri de Xerea de València, la Germanor de La nostra Senyora de la Rosada de València, així com representació de les diferents agrupacions de la Setmana Santa Marinera de València. Itinerari: Pl. Església Ntra. Sra. dels Àngels, Pintor Ferrandis, Pl. Verge de Vallivana, Espadán, Escalante, Remunta, Comte de Melitó, Pedro Maça nº 7, on finalitzarà l’acte.

Parròquia de Santa María del Mar

19:00 hores: Eucaristia oferida per la Confraria de Jesús de Medinaceli en Acció de Gràcies a la Imatge del Stm. Crist de Natzaret, en agraïment i com a comiat a aquesta Imatge per la visita brindada amb motiu del XXV aniversari de la Confraria.

20:30 hores: Celebració de la Paraula, i a continuació Processó de Presentació de la Real Gdad. de la Flagelació del Senyor i de la Gdad. del Stm. Crist de la Palma. Itinerari: Pl. Tribunal de les Aigües, Pl. Juan Antonio Benlliure (Drassanes), José Aguirre, San José de la Vega, Francisco Cubells, Ernesto Anastasio, Crist del Grau, Av. del Port, Parròquia.

Parròquia de Jesús Obrer – Sant Mauro

20:15 hores: Retreta pel següent itinerari: Noguera, Illes Canàries, Samuel Ros, Carolina Alvarez, Trafalgar, Rodrigo de Pertegàs, Setaigües, Illes Canàries, Noguera i entrada a la Parròquia.

Parròquia de Crist Redemptor – Sant Rafael Arcàngel

A partir de les 19:30 hores, disposarà diverses taules, al voltant de la porta de la Parròquia, per a la venda dels llaços blaus de la Solidaritat, la recaptació de la qual serà lliurada en la Casa de la Caritat de València. La Santa Germanor de la Mort i Resurrecció del Senyor, realitzarà solemne Processó amb la Imatge titular “Pas de la Mort de Jesús”, presidida pel Stm. Crist de la Bona Mort i “Jesús Ressuscitat”, pel següent itinerari: Eixida de la Parròquia, Reina, Mediterràneo, Barraca, Pintor Ferrandis, Escalante, Remunta, José Benlliure, finalitzant en la seu de la Germanor, José Benlliure nº 347.

19:30 hores: Exercici del Viacrucis a l’interior de la Parròquia.

20:00 hores: Celebració de la Santa Missa, amb imposició de medalles als nous membres de la Germanor de Mª Santíssima de les Angoixes i nominats de la Santa Germanor de la Mort i Resurrecció del Senyor.

20:30 hores: La Germanor de María Santíssima de les Angoixes realitzarà la Processó de la Solidaritat, amb la seua Imatge titular del mateix nom, pel següent itinerari: Parròquia, Reina, Mediterrani, Barraca, Remonta, Reina, fins a la Parròquia, c/ Regna nº 96 on finalitzarà la processó. Enguany, la Imatge es podrà visitar a l’interior de la Parròquia en horari en què aquesta estiga oberta al públic.

11 d’abril Dimarts Sant

Parròquia de La nostra Senyora del Rosario

20:00 hores: Eucaristia oferida per la Corporació de Pretorians i Penitents en honor a la seua Imatge titular El nostre Pare Jesús Natzaré davant Pilato. A continuació, Processó de la Imatge del nostre Pare Jesús Natzaré davant Pilato portada a coll per tot aquell que ho desitge

Recorregut: Pl. Església del Rosario, Rosario, Mariano Cuber, José Benlliure, Mediterrani, Rosario fins al nº 84 (local social de la Corporació), on la Imatge quedarà exposada a la veneració popular fins a la nit del Dijous Sant.

22:30 hores: La Germanor del Santíssim Crist dels Afligits celebrarà la Processó de les Set Paraules portant el Santíssim Crist dels Afligits.

Recorregut o itinerari: Arxipreste D. Vicente Gallart nº 29 (Primera Paraula), Vicente Brull nº 93 (Segona Paraula), Av. del Mediterrani (Encreuament amb carrer Rosario) (Tercera Paraula), José Benlliure, 126 (Quarta Paraula), José Benlliure, 92 (Cinquena Paraula), José Benlliure, 73 (Sisena Paraula), Arxipreste D. Vicente Gallart nº 25 (Setena Paraula) Arxipreste D. Vicente Gallart nº 29 (Oració final).

Parròquia de La nostra Senyora dels Àngels

18:30 hores: Celebració del Viacrucis a l’interior de la Parròquia.

19:30 hores: Celebració de l’Eucaristia en Acció de Gràcies i pels difunts de la Real Confraria de Jesús en la Columna i la Germanor del Stm. Ecce-Homo. En finalitzar l’Eucaristia, “Processó del Pretori” conjunyeix d’ambdues confraries portant a coll al Santíssim Ecce-Homo i a Jesús en la Columna. La Real Confraria de Jesús en la Columna estarà acompanyada per representacions de la Setmana Santa Marinera i de les poblacions de Sueca i la Vilavella. Per la seua banda, la Germanor del Santíssim Ecce-Homo comptarà amb la presència de la Confraria de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist de Sagunt, la Germanor Ecce-Homo de la Divina Sang de Silla, així com diverses representacions de la Setmana Santa Marinera de València. Itinerari: Pl. Església de La nostra Senyora dels Àngels, Francisco Eximenis, Felipe de Gauna, Vicente Ballester, Ramón de Rocafull, Conde Oliva, Pedro Maça, Marina, Escalante, Espadán, Pl. Verge de Vallivana, Pintor Ferrandis, Parròquia de La nostra Senyora dels Àngels, on finalitzarà.

Parròquia de Santa María del Mar

19:30 hores: Eucaristia amb Benedicció i Imposició de medalles als nous confrares de la Real Gdad. del nostre Pare Jesús Natzaré. En finalitzar Processó a les 20:30 hores amb la Imatge del Natzaré en la seua Segona Caiguda.

Recorregut: Pl. del Tribunal de les Aigües, Av. del Port, Crist del Grau, Ernesto Anastasio, Francisco Cubells, Arquitecte Alfaro, José Aguirre, Pl. Drassanes. A les 21:45 hores aproximadament, Trobada del Natzaré, en la seua Segona Caiguda, amb la Verge dels Dolors. Cante coral. Després de la trobada ambdues imatges procediran a la seua entrada a la parròquia.

Parròquia de Crist Redemptor – Sant Rafael Arcàngel

18:30 hores: Exercici del Viacrucis a l’interior de la Parròquia.

19:00 hores: Celebració de l’Eucaristia.

20:30 hores: La Germanor del Sant Calze del Sopar tindrà l’acte que a continuació s’exposa: Missa en la Parròquia de La nostra Senyora dels Dolors, situada en la C/ Ramón de Campoamor, nº 94 de València, i visita a les Imatges de la Germanor exposades en la mateixa. A continuació es procedirà a realitzar un Viacrucis en la C/ Ramón de Campoamor, en la porta de la Parròquia.

12 d’abril Dimecres Sant

Parròquia de La nostra Senyora del Rosario

19:30 hores: Eucaristia en record dels seus difunts, oferida per la Real Germanor de la Santa Faç, Germanor del Descendiment del Senyor, i Germanor del Sant Sepulcre, amb benedicció i imposició de medalles als nous confrares de les tres Germanors.

A continuació Solemníssima Processó amb la Real Germanor de la Santa Faç, amb el Pas de la Verónica, Germanor del Descendiment del Senyor, amb el Pas del Descendiment del Senyor, Germanor del Sant Sepulcre, amb la Imatge del Santíssim Crist Jacent i la Confraria de Granaders de la Verge de la Solitud, amb la seua Imatge titular baix Pal·lie.

Recorregut o itinerari: Plaza Església del Rosario, Rosario, Mediterrani, José Benlliure, Mariano Cuber, Escalante, Arxipreste Vicente Gallart, Rosario, Plaça Església del Rosario, on finalitzarà.

Una vegada finalitzada la Processó, la Germanor del Sant Sepulcre, traslladarà la seua Imatge titular al Col·legi “La Puresa de María” (Porta Principal), on quedarà exposada per a veneració de tots els fidels fins a la vesprada del Dijous Sant pel següent itinerari: Plaça Església del Rosario, Rosario, Arxipreste Vicente Gallart, Col·legi “La Puresa de María”.

23:30 hores: La Germanor de la Crucifixió del Senyor Celebrarà la Processó del Silenci, que partirà de l’Església de La nostra Senyora del Rosario. La Processó començarà des de dins de l’Església, prenent part únicament els Vestes adults sense capa i portant vara de pelegrí, presidida per la Imatge del Crist de la Crucifixió portada a costal i escortada per la Guàrdia de Legionaris Romans portant torxes i seguida pel grup de les Tres Marías.

Itinerari: Plaza Església del Rosario, Rosario, Mariano Cuber, José Benlliure, Arxipreste Vicente Gallart (Poliesportiu Col·legi “La Puresa de María”) on tindrà lloc l’acte del descendiment de la Imatge del Crist i el devot besapeus de la Imatge.

Parròquia de La nostra Senyora dels Àngels

17:30 hores: La Real Confraria de Jesús en la Columna es traslladarà a l’Església de Sant Joan de l’Hospital, des d’on s’efectuarà l’acte penitencial que finalitzarà en la Real Església del Salvador, on es farà l’acte d’alliberament al pres.

A les 18:30 hores eixida des de l’Església de Sant Joan de l’Hospital c/. Trinquet de Cavallers, c/. Palau, Pl. de la **Almoina, Pl. de la Verge, Pl. de la Escolania de la Mare de Déu, c/. Almudí, c/. de l’Almirall, c/. dels Mestres, c/. Trinitaris, on es procedirà a realitzar l’acte penitencial en la Real Església del Salvador on finalitzarà.

18:30 hores: Celebració del Viacrucis a l’interior de la Parròquia.

19:30 hores: Acte del Prendiment de Jesús (Reina nº 196) per la Corporació de Longinos, posterior Processó fins a la Parròquia, per a l’Acte de la Llançada, pel següent itinerari: Guareix Planells, Reina, Pintor Ferrandis, Escalante, Marina, Parròquia Ntra. Sra. dels Àngels.

19:30 hores: Celebració de l’Eucaristia amb homilia en memòria dels Germans i familiars difunts de la Gdad. Stm. Crist del Salvador i de la Gdad. del Sant Silenci i Vera Cruz. A continuació a l’interior de la Parròquia, Acte de la Representació de la Llançada al Costat de Jesús per la Gdad. del Stm. Crist del Salvador i la Corporació de Longinos.

A continuació Processó de la Gdad. del Sant Silenci i Vera Cruz, amb la seua Imatge titular i la Gdad. del Stm. Crist del Salvador per al trasllat del Stm. Crist Jacent de la Pietat, sent acompanyats per la Gdad. del Stm. Crist del Perdó amb la seua Imatge titular,que a l’arribada al local social de la Gdad. (Escalente nº 317 ), oferirà una Oració per la Reconciliació, la Corporació de Longinos amb el seu tron camina de la Vuitena Estació (Jesús consola a les dones de Jerusalem) i la Confraria de l’Oració de Jesús en l’Hort, (que encapçalarà la Processó, portant la seua Imatge titular, i a l’arribada al Jardí de la Remunta resarà davant l’Olivera de la Pau l’Oració de Sant Francisco d’Assís) i una representació de les diverses Confraries de la Parròquia i la Gdad. de la Mare Dolorosa de la Gran Esperança de Benifaió.

Itinerari: Pl. Església Ntra. Sra. dels Àngels, Pintor Ferrandis, Pl. Verge de Vallivana, Espadán, Escalante, Remunta, Pedro Maça, Pl. Església Ntra. Sra dels Àngels, Parròquia. Finalitzat l’acte s’exposarà la Imatge del Stm. Crist Jacent de la Pietat, per al Besapeus de la Imatge durant la Setmana Santa.

23:15 hores: La Real Germanor de Jesús amb la Creu i Crist Ressuscitat, solemnitzarà i destinarà la seua Oració per la Pau a la crida per “Els necessitats de la Ciutat de València” col·laborant i fent lliurament a la Casa de la Caritat de la ciutat de València una vegada finalitze la Setmana Santa tots els aliments no peribles que s’arrepleguen en el local de la Gdad. A continuació Processó Penitencial en silenci per a acompanyar la Imatge de Jesús Natzaré amb la Creu a coll, portant torxes. En cadascuna de les seus de les Germanors, Confraries i Corporacions, es llegirà una oració pel lema abans esmentat.

Itinerari: Pl. Església Ntra. Sra. dels Àngels, Antonio Juan, Vicente Ballester, Felipe de Gauna (Gdad. Stm. Ecce-Homo), Francisco Eximenis, Antonio Juan (Oració en l’Hort), Pl.Església Ntra. Sra dels Àngels (Real Confraria Jesús en la Columna), Marina (Corporació de Granaders i Gdad. Stm. Crist del Salvador), Escalante (Corporació de Longinos i Gdad. Stm. Crist del Perdó), Remunta, Comte Melitó, Pedro Maça (Coronació d’Espíns del Nostre Senyor Jesucrist i Sant Silenci i Vera Cruz), Pl. Església de Ntra. Sra. dels Àngels, efectuant-se l’última lectura de l’oració i finalitzant l’acte.

Parròquia de Santa María del Mar

24:00 hores: Processó Penitencial del Silenci de la Confraria de Jesús de Medinaceli amb la Imatge titular portada a coll. Itinerari: Pl. Tribunal de les Aigües, Av. del Port, Crist del Grau, José Aguirre, San José de la Vega, Francisco Cubells, Francisco Baldomá, Salvador Gasull, Pl. Tribunal de les Aigües i entrada a la Parròquia

Parròquia de Jesús Obrer – Sant Mauro

19:30 hores: Eucaristia amb Imposició de Crucifixos als nous confrares.

A continuació Processó de la Germanor del Santíssim Crist de la Concòrdia amb la seua Imatge titular. Itinerari: Noguera, Rodrigo de Pertegàs, Setaigües, Illes Canàries, Samuel Ros, Rodrigo de Pertegàs, Noguera, Parròquia.

Parròquia de Crist Redemptor – Sant Rafael Arcàngel

18:30 hores: Exercici del Viacrucis a l’interior de la Parròquia.

19:00 hores: Celebració de l’Eucaristia.

20:00 hores: Processó de la Corporació de Saions per a efectuar el trasllat del Stm. Crist Jacent a la Parròquia. Itinerari: Doctor Lluch nº 143, Guareix Planells, Barraca, Pintor Ferrandis, Reina, Parròquia, on finalitzarà l’acte.

23:00 hores: Processó de l’Empar a càrrec de la Germanor del Stm. Crist del Salvador i de l’Empara amb la seua Imatge titular. Processó en la qual es convida a participar en silenci i reflexió, resant per totes aquelles persones que, per diverses circumstàncies, es troben en situació de desemparament. La processó donarà començament i finalitzarà en la casa del Germà/a agraciat/a amb la Imatge del Santíssim Crist del Salvador i de l’Empara. Itinerari: Barraca nº 141, Amparo Guillem, Pare Luis Navarro, Justo Vilar, Barraca nº 141 on finalitzarà.

13 d’abril Dijous Sant

Parròquia de La nostra Senyora del Rosario

18:00 hores: Eucaristia del Sopar del Senyor, amb el tradicional acte del Lavatori de peus, finalitzant amb el solemne trasllat del Santíssim Sagrament al Monument.

22:00 hores: La Germanor del Santíssim Crist dels Afligits celebrarà la Representació de la Trobada de la Verge amb el Santíssim Crist dels Afligits, enfront del número 92 del carrer José Benlliure. A continuació, Processó del Santíssim Crist dels Afligits, portat a coll pels confrares de la Germanor pel següent itinerari: José Benlliure 92, Mediterrani, Rosario, Arxipreste Vicente Gallart, 29 (Poliesportiu Col·legi “La Puresa de María”), on finalitzarà.

23:40 hores: La Corporació de Pretorians i Penitents realitzarà una Tamborada enfront del local social de la Corporació, posteriorment es realitzarà l’Acte del Prendiment on els Pretors vindran des de Pl. Església del Rosario, Rosario, fins a la porta del local social de la Corporació (Rosario, 84).

A continuació donarà començament la Processó de les Torxes, en la qual es realitzarà el trasllat de la seua Imatge titular El nostre Pare Jesús Natzaré, portada a coll per tot aquell que ho desitge, pel següent itinerari: Rosario, Arxipreste Vicente Gallart, José Benlliure, Mariano Cuber, Rosario, Pl. Església del Rosario, una vegada en el Temple donarà començament l’Hora Santa.

Parròquia de La nostra Senyora dels Àngels

09:00 hores: La Real Confraria Jesús en la Columna es traslladarà al Centre Penitenciari de Picassent, per a realitzar un Acte Processional a l’interior del mateix.

16:30 hores: Acte de Visita i Oració davant les Imatges titulars de les Germanors, Cofradias i Corporacions de la Parròquia dipositades en els diferents domicilis dels confrares agraciats.

18:00 hores: Eucaristia “In Coena Domini”. Lavatori de peus i Trasllat del Senyor al Monument.

23:00 hores: Hora Santa en la Parròquia.

Parròquia de Santa María del Mar

24:00 hores: Processó Penitencial del Silenci de la Confraria de Jesús de Medinaceli amb la Imatge titular portada a coll. Itinerari: Pl. Tribunal de les Aigües, Av. del Port, Crist del Grau, José Aguirre, San José de la Vega, Francisco Cubells, Francisco Baldomá, Salvador Gasull, Pl. Tribunal de les Aigües i entrada a la Parròquia.

Parròquia de Jesús Obrer – Sant Mauro

18:00 hores: Eucaristia “In Coena Domini” i Lavatori de peus. Trasllat del Santíssim al Monument, Vigília Eucarística i Guàrdia del Santíssim per feligresos i Clavaris.

23:00 hores: Processó del Silenci, pel següent itinerari: Noguera, Illes Canàries, Dama d’Elx, Carolina Álvarez, Noguera i entrada a la Parròquia.

Parròquia de Crist Redemptor – Sant Rafael Arcàngel

18:00 hores: Eucaristia “In Coena Domini”, amb Lavatori de peus i trasllat del Santíssim al Monument. Finalitzat l’acte col·lectiu de la Visita als Sants Monuments, la Germanor del Sant Calze del Sopar procedirà al trasllat processional del Facsímil del Sant Calze del Sopar, des de la seu oficial de la Germanor fins a la Parròquia. Itinerari: Vicente Brull nº 93, Mediterrani, Reina, Parròquia.

23:00 hores: Hora Santa en la Parròquia.

24:00 hores: La Germanor del Santíssim Crist del Salvador i de l’Empara, celebrarà solemne Viacrucis, presidit pel Facsímil del Santíssim Crist del Salvador i de l’Empara. Itinerari: Parròquia, Reina, Mediterrani, Barraca, Travessia Pescadors, Reina, finalitzant en la Parròquia.

Acte col·lectiu: la Profecia

20:00 hores: Acte de la Profecia, a l’interior del Temple de Santa María del Mar.

A continuació, Visita als Sants Monuments.

Prenen part totes les Germanors i Confraries, a excepció de les Corporacions.

Itinerari: Pl. Tribunal de les Aigües, Av. del Port, Crist del Grau, Ernesto Anastasio, Francisco Cubells, Rosario, Av. Mediterrani, Reina, Pintor Ferrandis, Escalante, Marina, Pl. Senyora dels Àngels.

14 d’abril Divendres Sant

Parròquia de La nostra Senyora del Rosario

08:00 hores: La Confraria de Granaders de la Verge de la Solitud, efectuarà el tradicional acte de Recollida de Bandera i Personatges Bíblics.

09:30 hores: A l’interior de la Parròquia s’efectuarà la lectura del Judici Civil contra Jesús i a continuació donarà començament el solemne Viacrucis, pel següent itinerari: Pl. Església del Rosario, Rosario, Mariano Cuber, José Benlliure (en l’encreuament amb Arxipreste Vicente Gallart s’efectuarà la representació de la Santa Trobada), Arxipreste Vicente Gallart, Rosario, Mediterrani (en l’encreuament amb la Pl. de la Creu del Canyamelar s’efectuarà la representació vivent del Pas de la Verónica), Barraca, Mariano Cuber, Escalante, Arxipreste Vicente Gallart, Rosario, Pl. Església del Rosario. Finalitzat el Solemne Viacrucis, la Confraria de Granaders durà a terme a l’interior de la Parròquia l’emotiu acte de Cubriment del Rostre dels confrares amb motiu del duel per la Mort del Senyor i posteriorment en el seu local social (Escalante nº 39) celebraran l’acte “In memoriam” en record dels Confrares Difunts.

17:00 hores: Celebració Litúrgica de la Passió i Mort del Senyor. En finalitzar la Processó del Sant Enterrament, la Germanor del Sant Sepulcre efectuarà el trasllat del Santíssim Crist Jacent al seu local social, carrer Escalante nº 49, on quedarà exposat per a la seua veneració fins a la vesprada del Dissabte Sant. Itinerari: Rosario, Mariano Cuber, Escalante.

Parròquia de La nostra Senyora dels Àngels

07:45 hores: Trobada dels Cristos i Oració pels Difunts en la mar. Eixida del Stm. Crist del Salvador des de la casa agraciada, C/ Ramón de Rocafull nº 22, per a realitzar la trobada amb el Stm. Crist del Salvador i de l’Empara. S’efectuarà una breu locució i posterior trasllat en processó de les dues Imatges fins a la confluència dels carrers Empare Guillem amb Dr. Lluch.

A continuació, trasllat de la Imatge del Stm. Crist del Salvador a la platja, on es resarà una oració pels difunts en la mar i es llançarà una corona de llorer.

10:00 hores: Processó del Viacrucis amb la participació de totes les Confraries, Germanors i Corporacions de la Parròquia. Itinerari: Pl. Església de Ntra. Senyora dels Àngels (Escenificació del Judici de Jesús davant Pilatos a l’interior del Temple), Pintor Ferrandis, Pl. Verge de Vallivana, Sant Pere, Carlos Ros, Escalante (Escenificació de la Santa Trobada), Escalante (Escenificació del Pas de la Verónica), Vicente Guillot, Arquebisbe Company, Marina, Nicolau de Monsoriu, Comte Alaquàs, Felipe Vives de Canyamàs, Antonio Juan, Vicente Ballester, Felipe de Gauna, Francisco Eximenis, Pl. Església de Ntra. Sra. dels Àngels (Escenificació del Descendiment del Senyor), Parròquia on finalitzarà.

17:00 hores: Commemoració de la Passió i Mort del Redemptor. Solemne Eucaristia “In Morte Domini”. Lectures, Oració Universal i Adoració de la Relíquia de la Santa Vera Cruz de la Gdad. del Sant Silenci i Vera Cruz.

Parròquia de Santa María del Mar

10:30 hores: Viacrucis Parroquial, amb la participació de totes les germanors i confraries de la Parròquia. Itinerari: Pl. Tribunal de les Aigües, Av. del Port, Crist del Grau, Ernesto Anastasio, Francisco Cubells, Arquitecte Alfaro, José Aguirre ( en l’encreuament amb Arquitecte Alfaro es procedirà a la Trobada de Jesús en la seua Segona Caiguda amb la seua Mare), Console, Av. del Port, Illes Canàries, Isaac Peral, Méndez Núñez, Bell, Av. del Port, Pl. Tribunal de les Aigües. Parròquia.

Una vegada finalitzat el Viacrucis, i després de l’escenificació del Descendiment de la Creu, la Confraria de Granaders de la Verge dels Dolors, durà a terme a l’interior de la Parròquia l’emotiu acte de Cubriment del Rostre en senyal de duel per la Mort del Senyor.

Seguidament es procedirà al trasllat del Tron Camina. Itinerari: Salvador Gasull, Francisco Baldoma, Francisco Cubells nº 25

Parròquia de Jesús Obrer – Sant Mauro

08:00 hores: Guàrdia al Santíssim.

11:00 hores: Processó del Viacrucis. Itinerari: Noguera, Rodrigo de Pertegás, Eivissa, Avd. Balears, Menorca, Rodrigo de Pertegás, Setaigües, Illes Canàries, Noguera. A continuació s’efectuarà l’acte del Descendiment.

17:00 hores: Oficis propis del dia i Adoració de la Creu.

Parròquia de Crist Redemptor – Sant Rafael Arcàngel

08:00 hores: Es realitzarà la Trobada entre les Imatges del Santíssim Crist del Salvador i de l’Empar i el Santíssim Crist del Salvador, en el domicili del confrare agraciat. La Trobada se celebra en el domicili del respectiu confrare agraciat amb cadascuna d’aquestes Imatges, de forma rotatòria, duent-se a terme enguany en el domicili del confrare agraciat amb la Imatge del Stm. Crist del Salvador i de l’Empara.

10:00 hores: Viacrucis, pel següent itinerari: Escalante (Pl. del Doctor D. Lorenzo de la Flor), Av. Mediterrani, Barraca, Remonta, José Benlliure, Av. Mediterrani, Reina i Parròquia. Finalitzat l’acte, la Germanor del Santíssim Crist del Salvador i de l’Empar, amb la seua Imatge titular, es desplaçarà a la platja (a l’altura d’Av. Mediterrani) per a dipositar en el mar un ram de flors i resar una Oració per tots els Difunts vinculats amb la Setmana Santa Marinera, per la Pau del Món i per tots aquells que han perdut la vida en les seues aigües.

17:00 hores: En la Parròquia, solemne celebració de la Passió i Mort del Senyor, amb Lectura de la Passió, Adoración de la Santíssima Creu i Comunió.

En finalitzar s’exposarà davant l’Altar Major, al costat de la Creu, la Imatge del Stm. Crist Jacent per a la seua veneració.

Acte col·lectiu: Processó del Sant Enterrament

18:30 hores: Processó General del Sant Enterrament.

En aquest acte, prenen part totes les Germanors, Corporacions i Confraries de la Setmana Santa Marinera de València.

Itinerari: Pintor Ferrandis, Pl. Església Nostra Sra. dels Àngels, Pedro Maça, Remunta, Reina, Pl. Armada Espanyola, Dr. J.J. Dómine, Av. Port, Crist del Grau, Ernesto Anastasio, Francisco Cubells, Rosario, Pl. La nostra Senyora del Rosario, on finalitzarà. Es tracta de l’Acte cim de la Setmana Santa Marinera de València.

Una vertadera catequesis plàstica en la qual la participació de tots els col·lectius, amb les seues respectives Imatges i Trons-Camina seguint l’ordre de Passió, permeten al nombrós públic assistent contemplar els moments més importants de la Passió i Mort de Jesucrist.

15 d’abril Dissabte Sant

Parròquia de La nostra Senyora del Rosario

12:00 hores: Entronització de la Imatge Titular del Santíssim Crist dels Afligits en el seu Camarín.

19:30 hores: La Germanor del Sant Sepulcre, efectuarà en emotiva processó el Trasllat de la seua Imatge titular del Santíssim Crist Jacent al Temple Parroquial pel següent itinerari: Escalante, Mariano Cuber, Barraca, Mediterrani, José Benlliure, Arxipreste Vicente Gallart, Rosario, Pl. Església del Rosario.

23:00 hores: Celebració de la Vigília Pascual, amb la Benedicció del Foc, Processó del Ciri Pascual, Ofici de Lectures, Cante del Gloria, Benedicció de l’Aigua i Baptisme de Neòfits, sent presidida per la imatge de Crist Ressuscitat de la Germanor de Vestes del Santíssim Crist del Bon Encert

Parròquia de La nostra Senyora dels Àngels

19:30 hores: Trasllat del Stm. Crist Jacent de la Pietat per la Gdad. del Stm. Crist del Salvador des de la Parròquia, pel següent itinerari: Parròquia, Pintor Ferrandis, Pl. Verge de Vallivana, Espadán, Escalante, Remunta, Pedro Maça, Parròquia de Ntra. Sra. dels Àngels, on finalitzarà.

22:30 hores: Vigília Pascual en la Parròquia.

24:00 hores: La Real Germanor de Jesús amb la Creu i Crist Ressuscitat efectuarà l’escenificació de la Resurrecció del nostre Senyor Jesucrist en el domicili del confrare agraciat. Romandrà obert per a la seua veneració fins a les 03.00 hores.

24:00 hores: En la Gdad. del Stm. Crist del Perdó, celebració de la Glòria de Resurrecció en el domicili del confrare agraciat. A continuació, la Gdad. del Stm. Crist del Perdó, al pas de la Santa Gdad. de la Mort i Resurrecció del Senyor amb la Imatge de Crist Ressuscitat, i després de breu al·locució, efectuarà un Acte de Confraternitat.

Parròquia de Santa María del Mar

21:45 hores: Processó de la Creu i el Sudari. Creu amb sudari portada sobre el pit d’un confrare de la Real Gdad. del nostre Pare Jesús Natzareno. Itinerari: Parròquia, Pl. Tribunal de les Aigües, Av. del Port, Crist del Grau, José Aguirre, San José de la Vega, Francisco Cubells, Francisco Baldoma, José Aguirre, Pl. Juan Antonio Benlliure (Drassanes), Pl. Tribunal de les Aigües, Parròquia.

23:00 hores: Vigília Pascual, Eucaristia i Trobada de Jesús Ressuscitat amb la seua Mare al toc de Gloria.

Parròquia de Jesús Obrer – Sant Mauro

23:00 hores: Solemne Vigília Pascual i Eucaristia de Gloria.

Parròquia de Crist Redemptor – Sant Rafael Arcàngel

20:00 hores: Vigília Pascual, amb Benedicció del Foc, Litúrgia de la Paraula, Benedicció de l’Aigua, Baptismes i Eucaristia.

24:00 hores: Al toc de Gloria, la Santa Germanor de la Mort i Resurrecció del Senyor processionarà amb la seua Imatge titular “Jesús Ressuscitat”, visitant a la seua Mare, María Santíssima. Itinerari: A determinar.

16 d’abril Diumenge de Resurrecció

Parròquia de La nostra Senyora del Rosario

08:30 hores: Processó i Trobada Gloriosa, entre Crist Ressuscitat i la Santíssima Verge a l’altura del nº 37 de la c/. Barraca. Itinerari: Pl. Església del Rosario, Rosario, Mariano Cuber, Barraca, Arxipreste Vicente Gallart, Rosario, Pl. Església del Rosario.

10:00 hores: Processó del Combregar d’Impedits.

12:15 hores: La Real Germanor de la Santa Faç realitzarà el tradicional acte de Recollida de Personatges Bíblics en el seu local social (José Benlliure nº 59).

Parròquia de La nostra Senyora dels Àngels

08:00 hores: Celebració de l’Eucaristia.

09:00 hores: Trobada de la Verge amb el seu Fill Ressuscitat en la C/ Escalante, (a l’altura de l’antic Cinema Imperial), dut a terme per la Real Gdad. de Jesús amb la Creu i Crist Ressuscitat i la Corporació de Granaders de la Verge. A continuació trasllat de les dues Imatges a la Parròquia.

10:00 hores: Solemne Processó del Combregar de Malalts i Impedits de la Parròquia, amb la participació de totes les Germanors, Confraries i Corporacions de la Junta Parroquial.

Parròquia de Santa María del Mar

10:00 hores: Trasllat de la imatge de Jesús Ressuscitat per la Confraria de Jesús de Medinaceli, a la Dàrsena del Port per a realitzar l’Oració pels Difunts. Itinerari: Pl. Tribunal de les Aigües, Av. del Port, Dàrsena Interior del Port de València (antiga Escala Real ) on es llançarà una Corona de Llorer al mar i es resarà una Oració.

10:30 hores: Eixida de la Parròquia de la Stma. Verge dels Dolors per a participar en Santa Trobada de Gloria. Itinerari: Pl. Tribunal de les Aigües, Av. del Port, Crist del Grau, José Aguirre, Pl. Juan Antonio Benlliure.

10:45 hores: Santa Trobada de Resurrecció en la Pl. Juan Antonio Benlliure (Reals Drassanes). A continuació processó pel següent itinerari: Pl. Juan Antonio Benlliure, José Aguirre, Dr. J.J. Dómine, Av. del Port, Pl. Tribunal de les Aigües.

12:00 hores: Eucaristia de Resurrecció

Parròquia de Jesús Obrer – Sant Mauro

09:00 hores: Eucaristia. A continuació Processó i Comunió d’Impedits.

12:00 hores: Solemne Eucaristia de Resurrecció.

Parròquia de Crist Redemptor – Sant Rafael Arcàngel

09:00 hores: Eucaristia. En finalitzar l’eucaristia, tindrà lloc l’acte de la Santa Trobada, en Reina nº 96, davant la porta de la Parròquia, protagonitzat per la Corporació de Saions i la Germanor de Mª Stma. de les Angoixes, acompanyats de la Germanor del Stm. Crist del Salvador i de l’Empara.

09:45 hores: Combregar de Malalts i Impedits, en el cas que no hagueren malalts i impedits als quals donar la Sagrada Comunió, es realitzarà Solemne Processó del Santíssim Sagrament, en finalitzar Eucaristia del dia de Pasqua.

Acte col·lectiu: Desfilada de Resurrecció

13:00 hores: Desfilada de Resurrecció.

Prenen part totes les Corporacions, Confraries i Germanors de la Setmana Santa Marinera de València, encara que a diferència de la Processó del Sant Enterrament, en aquesta ocasió no participen Imatges.

Itinerari: Av. del Mediterrani, Escalante, Pintor Ferrandis, Pl. Església La nostra Senyora dels Àngels, Pedro Maça, Remunta, Reina, Pl. Armada Espanyola, Dr. J.J. Dómine, Av. Port, Crist del Grau, Ernesto Anastasio, Francisco Cubells, Rosario i Pl. del Rosario.