La música serà la protagonista de la II Gala Solidària de la falla El Mocador de Sagunt

0
624

La falla El Mocador de Sagunt organitzarà divendres que ve, 18 de gener, la II Gala Solidària que aquesta comissió fallera del Camp de Morvedre durà a terme després de l’èxit collit el passat exercici amb la subhasta de les il·lustracions de les portades dels seus llibrets, que fou dirigida per la presentadora Samanta Villar, i on la recaptació va ser destinada a l’ONG CIM Burkina.

En aquesta ocasió, l’esdeveniment tindrà lloc en el Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt i la música serà la gran protagonista, temàtica sobre la qual ha versat tot el projecte cultural i social del Mocador durant aquest any. D’aquesta manera, el 18 de gener, a les 20 hores, es podrà gaudir del concert que oferiran A Tota Corda i d’Andrés Tejedor, i de els Germans Caballer i Amics «dues agrupacions que ja formen part de la família del Mocador», declaren des d’aquesta falla de la ciutat.

En aquesta actuació s’oferirà música de corda, que comptarà amb la declamació d’un poema a càrrec de la poetessa Begonya Mezquita, i música tradicional valenciana, tot això sota la batuta del reconegut director Josep Miquel Martínez. El preu per a poder gaudir d’aquest concert serà de 5 euros i tota la recaptació anirà destinada a l’ONG local Amigues Supervivents, entitat que ajuda dones que han sofert violència de gènere.
«És un col·lectiu que necessita de la col·laboració de tota la societat, de la gent que està preocupada per una problemàtica social com és la violència de gènere, per això volem omplir l’auditori, per a poder col·laborar amb aquesta associació de la ciutat», ha apuntat María Gaspar des de la delegació de Solidaritat i Igualtat d’aquesta comissió fallera saguntina. Com han apuntat des del Mocador, ja està confirmada la presència de la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Sagunt, María Giménez, així com de la edila de Festes i Cultura Popular, Asun Moll, entre altres personalitats.

Finalment, com ha explicat María Gaspar: «Des de fa molts anys El Mocador té un projecte cultural que ens ha donat moltes alegries i que es materialitza amb la realització del nostre llibret. A més, hem iniciat un projecte social on hem apostat per la sostenibilitat i la igualtat però ens faltava un tercer vessant que era la solidaritat, que ens omple molt i que ens ha permès ja organitzar dues gales solidàries per a poder col·laborar amb ONG que treballen en pro dels altres».

Les entrades poden adquirir-se a través de les associacions organitzadores, l’AC Falla El Mocador i l’ONG Amigues Supervivents, o bé, en algun dels punts de venda solidaris com és el cas de la Cafeteria Hermosilla, situada al carrer Cánovas del Castell, núm. 96 de Port de Sagunt o La Llar dels Déus, situada al carrer Castillo, núm. 9 de Sagunt.