Raquel Alario obri la dansà fallera

0
312

La nit del divendres 12 de maig tenia lloc la primera de les quatre dansaes programades per a aquest cap de setmana en honor a la Verge dels Desemparats.

La Plaça de la Verge albergava la primera dansà protagonitzada per les falles i altars de Sant Vicent i que comptava amb la participació d’una convidada d’excepció, la Fallera Major de València 2017, Raquel Alario Bernabé, qui ballava al costat de la seua indumentarista Eduardo Cervera.

El dissabte tindran lloc les altres dansaes. Al matí, la Fallera Major Infantil de València i la seua Cort d’Honor protagonitzaran la dansà infantil, a la vesprada serà el torn dels grups de ball de les poblacions properes a València, i a la nit, se celebrarà l’última dansà en la qual participaran la Fallera Major de València i la seua Cort d’Honor.

Vestit per a l’ocasió

Raquel triava per a la seua estrena un vestit molt especial. Portava el jubó que va estrenar per a la Gal·la Cultura i que va ser regal del Gremi de Sastres i Modistes de la Comunitat, en ser confeccionat pels seus alumnes sota les directrius de Carles Salvador. Un cos de seda granada de Vives i Marí, amb pala enrederada i amb un mocador de filles de Carmen Esteve en batista i or. Tot açò combinat amb un guardapeus propietat de la família Alario i que ha sigut adaptada per a Raquel pel indumentarista Eduardo Cervera. Es tracta d’una seda italiana amb greca de bolillo que han combinat amb un davantal elaborat ‘ad hoc’ per Eduardo en seda salvatge verd amb una greca verda fosc, brodada en or. Per a aconseguir un vol que li permeta ballar amb comoditat porta cancán i enagua de Margarita Vercher.