Sagunt epicentre cultural dels Bous al Carrer

0
582

El Centre Cultural Capità Pallares de la Fundació Bancaixa Sagunt acollirà divendres que ve 19 de maig, a partir de les 19 hores, la presentació de la setmana taurina de Sagunt 2017 on es donaran a conèixer totes les ramaderies i detalls que visitaran la ciutat en festes aquest pròxim mes de juliol.

També s’ha organitzat un taula redona sobre “els Bous al Carrer a la Comunitat Valenciana”, un acte que comptarà amb la presència d’experts en aquesta matèria així com en diversos àmbits de la festa taurina ja que és un tema que cada vegada cobra més rellevància dins de les tradicions de la Comunitat Valenciana.

Així doncs, la taula estarà composta:
• D. José María Ángel Batalla, DIRECTOR GENERAL DE L’AGÈNCIA DE SEGURETAT I RESPOSTA A les EMERGÈNCIES, DE LA GENERALITAT VALENCIANA.
• D. Luis Maicas, DE LA POLICIA AUTONOMICA DE LA GENERALITAT VALENCIANA.
• D. Vicente Nogueroles Gaona, PRESIDENT DE LA FEDERACIÓ DE PENYES TAURINES DE LA COMUNITAT VALENCIANA.
• D. Germán Vidal Segarra, RAMADER AUTOCTON DE LA COMUNITAT VALENCIANA.
• D. José Badia, SECRETARI GENERAL DE LA FEDERACIÓ DE PENYES TAURINES DE LA COMUNITAT VALENCIANA (MODERADOR).
• D. Miguel Cabell, PRESIDENT DE LA UNIÓ DE EMBOLADORS DE LA COMUNITAT VALENCIANA.
• D. Rafael Alcaide, AFICIONAT CRÍTIC I RETALLADOR DE SAGUNT.

Durant l’acte es reconeixerà la labor realitzada per la Federació de penyes taurines de la Comunitat Valenciana en la lluita i treball en les nostres festes populars valencianes com són el Bous.

També per part de D. José María Ángel Batalla, director general de l’Agència de seguretat de la Generalitat Valenciana i D. Vicente Nogueroles Gaona, reconeixeran el treball realitzat pels voluntaris taurins del 2016 és la seua labor de seguretat en el recinte taurí de Sagunt. On vam ser pioners a la Comunitat Valenciana amb unes samarretes de color fluorescent, perquè tothom fóra conscient a cada moment on es trobaven els voluntaris i en cas d’accident poder-los localitzar ràpidament.

La federació de penyes de Sagunt vol anar més enllà i seguir creant afició que cada vegada compta amb més aficionats explicant-los per milers.

L’objectiu de la xarrada és fomentar, educar, formar i sobretot coneixements sobre “Els Bous al Carrer” i totes les seues modalitats, on esperem omplir el saló d’actes i en finalitzar se servirà un vi d’honor a tots els assistents. Un esdeveniment que ha sigut organitzat per la Federació de Penyes de Sagunt i que compta amb la col·laboració del consistori saguntí, la Federació de Bous al Carrer de la Comunitat Valenciana.