Raquel Alario viu emocionada la seua exaltació

0
664

En un dia tan especial com el de l’exaltació, la Cort d’Honor s’ha reunit a casa de la Fallera Major, Raquel Alario Bernabé, on ja hem pogut conèixer el tan esperat color del seu espolí teixit per Garín: roig Toscana. Des de casa de Raquel, han acudit a l’Ajuntament de València per a fer la seua eixida oficial cap al Palau de la Música. Este recorregut l’han realitzat en els cotxes d’època, un clàssic en el dia de l’exaltació.

Raquel ha tingut el seu primer contacte amb l’alcalde de València, Joan Ribó, i amb qui serà la seua mantenidora en aquest dia tan especial per a ella, Susana Gisbert. Tots dos han sigut els seus companys de viatge en el Rolls Royce 25/30 de 1938 que els ha portat fins al Palau de la Música, on tindrà lloc la seua exaltació com a Fallera Major de València.

Les primeres en aparèixer pel Palau han sigut les components de la Cort d’Honor, que com ja és tradicional, han baixat en parelles dels diferents cotxes: un Ford A Sedán i un Chevrolet Universal tots dos de l’any 1930, un Pontiac Limousine de l’any 1933, un Mercedes Benz 220 Saloon de 1953, un Bentley 4 ¼ del 1936 i un Kissel 73 Six de l’any 1929.

Després d’elles ha fet aparició la Fallera Major de València, que ha fet entrada per un passadís format per tota la seua Cort, amb la música dels tabals i les dolçaines per a acompanyar-la. Raquel s’ha mostrar molt emocionada, ja que el dia de l’exaltació és un dels més importants del seu regnat.

La Fallera Major Infantil de València, Clara María Parejo i Pérez, tampoc ha volgut perdre’s este dia tan especial per a la seua companya i amiga. I per a la ocasió porta el vestit que va estrenar per a la Gala de la Cultura Infantil, al igual que la seua Cort d’Honor, confeccionat per Amparo i Paz i amb teles de Entretelars.

Tampoc han faltat en aquest dia la Bellesa del Foc d’Alacant, Ana Belén Castelló, i la Reina de les festes de Castelló, Estefania Climent. I per últim han fet entrada en el Palau de la Música, les autoritats, que un any més volien acompanyar a Raquel i a la sea Cort d’Honor en aquest dia tan senyalat. Han assistit l’alcalde de València, Joan Ribó i el President de Junta Central Fallera, Pere Fuset.

La companyia de dansa Susana Renau ha oferit a Raquel i a la seua Cort d’Honor l’espectacle “Un món per a Raquel”, una exhibició on les danses de tot el món s’acosten fins al Palau de la Música de València.

L’espectacle conta com la nostra ciutat ha aconseguit per fi que les seues festes més emblemàtiques, les Falles, siguen considerades patrimoni immaterial de la humanitat per la UNESCO i els ballarins d’este gran espectacle, valencians i també fallers, se senten feliços de celebrar amb el seu art este gran reconeixement.

Amb “Un món per a Raquel”, el món es rendix als peus de la nostra Fallera Major i les nostres Falles. En este cas, quatre països amb l’emblema de posseir ja algún patrimoni de la humanitat envien la seua benvinguda a les Falles, i a Raquel i la seua Cort d’Honor, i cobren vida davant elles i davant tots els fallers i valencians per honrar la nostra ciutat.

La Sala Iturbi del Palau de la Música acull un dels moments més esperats de la nit de l’Exaltació. Les components de la Cort d’Honor recorren els passadissos laterals una a una per a la pujada a l’escenari.

Allí les esperava Pere Fuset, President de Junta Central Fallera, per a imposar-les l’anhelada banda i la joia que les acredita com a Cort d’Honor de la Fallera Major de València. Després de rebre el seu ram de flors, les xiques de la Cort d’Honor s’han presentat davant tots els assistents per a rebre l’homenatge del món faller.

Sota un mar d’aplaudiments han ocupat el seu tron per a viure una de les nits més especials de la seua vida.

Una a una hem pogut conèixer a les afortunades que enguany representen al món faller al costat de Raquel Alario Bernabé.

Al ritme de la Suite Cort d’Honor han recorregut pas a pas l’inici d’un somni:

Beatriz Aspas García amb 23 estudia arquitectura i és fallera de Cuba-Puerto Rico-Sueca i Filipines.

Raquel Montero Marqués té 28 anys, és llicenciada en economia i pertany a la falla Rosari-Plaça Calabuig.

Paula Ortiz Rubio és estudiant de dret, té 22 i és de la falla Plaça del Doctor Collado.

María Pérez Lleial de 23 anys és fisioterapeuta i pertany a la comissió Bolsería-Tros Alt.

Patricia Navarro Pla amb 23 anys és estudiant de dret i és fallera de General Asensio-Marquès de Solferit.

Carmen Llopis Borrego té 20 anys i estudia química, pertany a la falla Na Jordana.

Teresa Mocholí Pérez de 20 anys, és estudiant de matemàtiques i és fallera de Salamanca-Conde Altea.

Marta Martínez Gomis té 23 anys, és graduada en turisme i pertany a la comissió Isabel la Catòlica-Cirilo Amorós.

Clara Romero Ibernón de 22 anys és estudiant de dret i pertany a la comissió Plaça del Pilar.

Rebeca Gómez Pastor amb 19 anys estudia Farmàcia, Nutrició i Dietètica i és de la falla Poetes Anònims-Real de Gandia.

Sara Monsalvatje Pérez té 22 anys, és estudiant de pedagogia i pertany a la falla Llorer-Arquitecte Lucini.

Carmen Engo Marí amb 20 anys és estudiant de Traducció i Mediació Interlingüïstica i és fallera de Rubén Dario-Fra Luis Colomer.

Les dotze, emocionades i somrients, han recorregut amb calma els passadissos de la Sala Iturbi després d’escoltar el seu nom sota la veu de Rafael Martí Monforte sent exaltades com a Cort d’Honor de la Fallera Major de València.

Una vegada en l’escenari, des del seu tro de Cort d’Honor esperen amb il·lusió a la seua Fallera Major de València.

Un dels moments més esperats de la nit ha sigut la pujada a l’escenari de Raquel Alario, Fallera Major de València 2017. Tot el públic de la Sala Iturbi s’ha posat en peu per a rebre a la màxima representant del món faller, acompanyada per l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó.

Al compàs de la suite Fallera Major, Raquel Alario ha saludat a tots els convidats a este acte únic entre les que destaquen les Falleres Majors de totes les comissions de la ciutat.

Joan Ribó, alcalde de València, ha sigut l’encarregat d’imposar la banda de Fallera Major i Pere Fuset, President de Junta Central Fallera, la Joia.

En les primeres files i atents a cadascun d’estos moments, els familiars de Raquel i fallers de la seua comissió, Ferran El Catòlic-Ángel Guimerá, no han perdut detall de cadascun d’estos moments únics.

Els patges, que acompanyen a Pere Fuset en l’escenari són Sélica Baixauli i Rubén Monllor. Estos dos xiquets van ser, al costat de Raquel, els màxims representants de la seua comissió Fernando El Catòlic- Ángel Guimerá en 2016.

Després de la imposició de les bandes que acrediten a Raquel Alario i Bernabé com a Fallera Major de València i a les components de la Cort d’Honor oficialment, ha donat començament l’ofrena floral de canastilles en honor a Raquel, que no ha perdut el seu somriure ni un sol moment per a donar les gràcies a totes les persones que li han fet entrega d’estes canestilles, que han omplert el Palau de la Música de colors i fragàncies inigualables.

La mantenidora emociona a Raquel

Susanna Gisbert Grifo, exalta les virtuts de la nostra Fallera Majors de València i de totes les dones.

Susanna Gisbert Grifo. Ha sigut l’encarregada en esta ocasió d’exaltar no solament la bellesa i figura de la nostra Fallera Major de València 2017 i la seua Cort d’Honor sinó que ha sabut exaltar, també, amb una gran bellesa i molt bon fer, la figura i la importància de la dona en el segle XXI.

Vulcano il·lumina els jardins del Palau

L’Himne Regional posava el fermall final a una gran nit fallera. Encara quedava una sorpresa per desvetlar, la soprano Mónica Bueno, del cor de la Generalitat ha sigut la que ha delectat als presents per a tancar la Sala Iturbi.

La pirotècnia “Vulcano” ha sigut l’encarregada de posar el punt final a l’acte d’Exaltació de Raquel Alario i la seua Cort d’Honor. Com mana la tradició, i sempre que les condicions meteorològiques així ho han permés, després de finalitzar l’acte d’Exaltació, els focs artificials han inundat de llum i color els jardins del Palau de la Música.

Raquel ha sigut l’encarregada d’accionar el disparador que ha donat començament al castell. En tot moment ha estat acompanyada per les seues dotze companyes, així com de Clara María i la sea Cort; i, així, juntes han viscut este final de somni, on la llum i la pólvora han cobrat eixe gran protagonisme que tenen dins de la nostra festa i tradició.

Fotografies: Armando Romero y Josep V. Zaragoza.